Zo kan je Apple Music tot vier maanden gratis gebruiken

Zo kan je Apple Music tot vier maanden gratis gebruiken

Apple Music biedt gebruikers de mogelijkheid om hun vrienden een maand lang gratis te laten meegenieten van de muziekcatalogus. Als een vriend of vriendin zich registreert bij Apple Music en de naam van een gebruiker vermeldt, heeft die dus gedurende een maand prijs.

Wie zich voor het eerst aanmeldt bij Apple Music, krijgt sowieso al een proefperiode van drie maanden cadeau. Dat worden er nu vier als je een vriend of vriendin kan aanduiden die al gebruik maakt van de muziekstreamingdienst.

Wie geen interesse heeft om daarna voor Apple Music te betalen, moet zich wel haasten om zich weer af te melden. Anders zit je er voor een tijd aan vast.

(Lees hier waarom het nieuw platencontract van Taylor Swift veel artiesten plots een stuk rijker maakt.)

Geen voordelen voor oorspronkelijke gebruiker

Het nadeel van de actie? Voor de persoon die de nieuwe gebruiker aanwijst, zijn hier helemaal geen voordelen aan verboden.

Toch is dit een buitenkansje om je extreem populair te maken bij je concertbuddies.

(Lees hier meer over de concurrentie tussen Apple Music en Spotify.)

Apple overtreedt eigen regels

Het speciale aan de actie is dat het via een push-notificatie op de Apple Store werd aangekondigd. Dat is iets wat eigenlijk volgens de eigen regels van Apple niet mag. Daarin staat namelijk dat je geen push-meldingen mag gebruiken ter behoeve van promotie of marketing. En dat is dus precies hetgeen dat Apple nu zelf doet. De loebassen!

(Apple liet vorig jaar 12 medewerkers arresteren wegens het lekken van interne informatie.)

Gesponsorde artikelen