Zo kan je binnenkort zien hoe goed de batterij van je iPhone nog is

Zo kan je binnenkort zien hoe goed de batterij van je iPhone nog is

De volgende update van iOS, het besturingssysteem op iPhone, zal een belangrijke nieuwe batterijfunctie hebben. Gebruikers zullen in hun instellingen zelf kunnen zien hoe goed hun batterij nog is en ook zelf kunnen kiezen of ze hun iPhone eventueel trager willen laten werken.

Apple kwam begin december onder vuur te liggen omdat meerdere gebruikers hadden ontdekt dat iPhones met een oudere batterij ineens een stuk trager werkten. Die vaststellingen lieten ze weten op het forum van Reddit.

IPhones met oude batterij vertragen

De iPhone-gebruikers merkten ook dat als ze een nieuwe batterij in hun toestel staken, die wel ineens weer snel begon te werken. Apple bevestigde enkele weken later dat het oudere toestellen inderdaad vertraagt.

Het probleem is dat een toestel met een oude, versleten batterij dat toch nog op volle kracht moet werken, kan crashen. Dat liet Tim Cook, CEO van Apple, weten in een interview. Door de vele klachten maakte Apple het vervangen van je batterij direct een stuk goedkoper, maar nu is er nog iets nieuws.

Gebruikers zelf laten beslissen

Bij de volgende update van iOS legt Apple de keuze bij de gebruikers. In het menu van je iPhone zal je kunnen zien hoe goed je batterij nog is. Daaronder kan je dan zelf kiezen of je wil dat je toestel op volle kracht blijft draaien of mag vertraagd worden. Apple raadt aan om het te vertragen als je batterij niet meer optimaal functioneert.

De nieuwe functie zit in iOS 11.3 dat momenteel door heel wat gebruikers getest wordt. Binnenkort zal de update door iedereen met een recente iPhone kunnen gedownload worden.

Zo ziet het nieuwe menu op de iPhone eruit:

Gesponsorde artikelen