Zo kan je YouTube laten spelen op je telefoon terwijl je andere apps gebruikt

Zo kan je YouTube laten spelen op je telefoon terwijl je andere apps gebruikt

We lanceren een Tesla naar de ruimte maar YouTube is nog steeds niet in staat om een app te maken die blijft spelen als je een andere opent. Omdat wij er ook gek van werden, hebben we voor jou een systeem gevonden waarmee je YouTube kan openen én je berichtjes checkt. Jezus, YouTube, fix dit! 

Hou jij ook zo van Dua Lipa’s cover van Arctic Monkeys’ Do I Wanna Know? Jammer voor jou dan, dat je ‘m enkel kan bekijken op het YouTube-kanaal van BBC 1. En als je die daar beluistert en je krijgt een berichtje binnen? Jammer, wachten tot het einde van het nummer en dan pas kijken, anders stopt YouTube.

Dat de app-makers hier nog geen oplossing voor hebben, vinden wij al ongelooflijk, maar gelukkig kunnen we in deze tijden van tech-savvie vrienden een systeem voor jou bedenken. En hier is ie dan: zowel voor iPhone als voor Android (sorry, Windows-phone) kan je nu YouTube laten spelen terwijl je ook nog iets anders met je leven doet.

Voor Android

Ga naar je Chrome-browser op je smartphone en surf daar naar YouTube. In het zijmenu bovenaan rechts kan je daar je instellingen open klikken. Kies daar voor Request Desktop Site en vink het vakje aan. Daarna kies je maar welk liedje/stukje serie/blooperfilmpje je wil bekijken. Je zal een aantal pop-ups krijgen, die moet je wel aanvaarden. Zodra je nu uit Chrome gaat, zal de muziek héél even stoppen, daarna krijg je een menuutje om je muziek mee te besturen en zet je maar alle andere apps tegelijk aan!

Voor iPhone

Voor iPhone is er één nadeel verbonden aan deze hack: je moet via de browser Dolphin werken. Heb je ‘m nog niet? Eerst downloaden dan. Nadien ga je ook naar YouTube, selecteer gewoon het liedje dat je wil beluisteren en … that’s it. Je kan je muziekkeuze nu sturen vanuit het iOS control center.

Voor wie nog meer wil genieten van deze fabuleuze hack: vergrendel je telefoon eens. Ja hoor. Graag gedaan.

iStock

Gesponsorde artikelen