Zo klinkt K3’s Heyah Mama in andere talen

Zo klinkt K3’s Heyah Mama in andere talen

In 1999 begon het voor K3 bij de voorrondes van Eurosong met het nummer Heyah Mama. Nu, 17 jaar later, kan iedereen, groot of klein, dit nummer nóg meezingen. En niet alleen in Nederland en België.

De Britse K3: UK3 – Heyah Mama

Sinds K3 zoekt K3 weet iedereen het, alles begint met een goed liedje en drie meisjes die de K-factor hebben. Zo waren deze drie Britse K3’tjes de uitverkorenen om Heyah Mama te introduceren aan de kinderen in het Verenigd Koninkrijk. De Engelse K3 is helaas nooit een succes geworden.

De Duitse K3: Wir 3 – Heyah Mama

De Duitse K3, genaamd Wir 3 (ook wel W3) was een aantal jaren wel een succes. Zij brachten een aantal albums uit met K3-covers en waren een tijdje relatief populair. Helaas voor Wir 3 zullen zij ook nooit de roem kennen die de Vlaamse K3 al jaren heeft.

De Afrikaanse K3: X4 – Heyah Mama

Niels William, de oprichter van K3, vertrok na de overname door Studio 100 naar Zuid-Afrika waar hij met X4 een Afrikaanse K3 begon. Zoals het Duitse Wir 3 brachten zij een aantal albums uit met K3-covers, maar werd het nooit een groot succes. Niels William had dat al eerder kunnen weten. De originele K3, bestaande uit Karen, Kristel en Kathleen, had namelijk al eerder een album gemaakt dat volledig in het Engels en Afrikaans gezongen was. Inderdaad, een album van de Vlaamse K3, in het Afrikaans. Helaas is dat album nergens meer verkrijgbaar.

De Nieuwe K3 (Hanne, Marthe en Klaasje): K3 – Heyah Mama

Terug naar het Nederlands en terug in de tijd, met de nieuwe K3, Marthe, Hanne en Klaasje. Zelf waren ze nog maar vijf, vier en drie jaar oud toen dit nummer werd uitgebracht. De meiden zijn dan ook alledrie zelf met Heyah Mama opgegroeid. Wat een fantastische ervaring voor het nieuwe “golden trio” om deze K3-klassieker te mogen zingen.

De oude K3 (Karen, Kristel en Josje): K3 – Heyah Mama

Wat voelt het toch vertrouwd om Heyah Mama te horen van de K3 die we kennen: Karen, Kristel en Josje. Heyah Mama staat op elke setlist van elk concert. Of het nou op een plein is, in een theater of in het Sportpaleis. Karen, Kristel en Josje zullen Heyah Mama nooit overslaan.

De originele K3 (Karen, Kristel en Kathleen): K3 – Heyah Mama

Met deze laatste video blikken we terug op de doorbraak van K3 en onze eerste kennismaking met onze jeugdidolen: Karen, Kristel en Kathleen. Het is bijna niet meer voor te stellen dat K3 ooit zo was en hoe veel er ondertussen is veranderd. Misschien beschamend om op terug te kijken, maar zonder deze ervaring was K3 nooit geworden wat het nu is.

Heyah Mama, het zal altijd een klassieker blijven. Dankzij Heyah Mama is K3 nu van ons.

Gesponsorde artikelen