Zo krijg je opnieuw iOS 11 op je iPhone

Zo krijg je opnieuw iOS 11 op je iPhone

De nieuwe iPhones zijn er en daarmee is ook iOS 12 gelanceerd. Dat iOS 12 voordelen heeft, willen we niet ontkennen, maar wie een ouder model iPhone heeft, gaat na even proberen, misschien liever terug naar iOS 11. Kan dat en hoe doe je dat dan. 

Voor de meeste iPhone-gebruikers is iOS 12 gebruiken gewoon het makkelijkst: sneller en er zitten een paar leuke features in (zo creëer je meer ruimte door je onnodige apps te deleten). Maar wie een oudere versie iPhone heeft, zou volgens gespecialiseerde websites wel eens batterijproblemen kunnen ervaren met Apple’s iOS 12. Wie een nieuwe iPhone XS koopt, zou geen problemen mogen hebben.

Batterijproblemen met iOS 12

Heb jij het ook vlaggen en zijn die batterijproblemen voldoende ernstig om terug naar de veilige vertrouwdheid van iOS 11 te keren, dan heb je nog een klein beetje tijd om opnieuw naar iOS 11 terug te keren. Op een gegeven moment zal Apple iOS 11 echter niet meer ondersteunen en vanaf dan zit je dus ook vast op iOS 12.

Maar hoe ga je nu terug naar iOS 11? Om te beginnen ga je naar deze website en zoek je even op of er voor jouw iPhone nog IPWS-files te vinden zijn. Dat is de firmware, de basisprogramma’s waar jij niets aan kan veranderen, van iOS. Misschien is het voor jouw specifieke iPhone helemaal niet mogelijk om terug te schakelen, check het dus best even.

Firmware downloaden en backup

Met een beetje geluk kan je daar iOS 11.4.1, of tenminste het IPSW-bestand, downloaden op je laptop of desktop. Je doet dit dus niet op je iPhone. Sluit je iPhone daarna wel aan, selecteer ‘m in iTunes en hou Shift (Windows) of Option (Mac) ingedrukt terwijl je op de Restore-knop klikt. Zoek het bestand dat je downloadt, adem even kort in en uit, check of alles dat je wil houden in de cloud staat (geen backup, in de cloud) en klik dan nogmaals op restore.

Waarom is het zo belangrijk dat je alles in de cloud opslaat? Zodra je naar iOS 11 overschakelt kan je geen Restore meer uitvoeren vanuit een backup die gemaakt is in iOS 11. Dat wil zeggen dat je dus je hele apparaat helemaal opnieuw moet instellen. Als je zelf nog toevallig een recente iOS 11 backup liggen hebt: perfect.

Merk je na een paar weken dat iOS je toch beter lag, dan kan je je iPhone uiteraard gewoon upgraden in iTunes.

Gesponsorde artikelen