Zo lang duurt het echt om een aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op te nemen

Zo lang duurt het echt om een aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op te nemen

Het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is gisteren van start gegaan. De eerste aflevering was al meteen superspannend, met een verrassende afvaller. Rob Vanoudenhoven verloor de finale van Bartel Van Riet, terwijl hij aan die finale begon met een voorsprong van meer dan 300 seconden. Maar dankzij het horloge van Vanoudenhoven zal zijn korte deelname toch niet helemaal ongemerkt voorbijgaan. 

De eerste aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ begon om 21.35 uur op VIER. Om 22.55 uur was de afvaller bekend. Het blok van de populaire quiz duurt dus 1 uur en 20 minuten. Wanneer je daar de reclameblokken van aftrekt, hou je 66 minuten en 14 seconden over (te zien op de website van VIER, waar de aflevering herbekeken kan worden). Maar de opnames van een aflevering van ‘De Slimste Mens’, die duren blijkbaar een stuk langer.

Het horloge van Vanoudenhoven

Tijdens de aflevering van gisterenavond droeg Rob Vanoudenhoven een horloge, waarop goed mee te volgen was hoe laat het eigenlijk was tijdens de opnames. Bij de voorstelling van de kandidaten komt het horloge voor de eerste keer duidelijk in beeld. Op dat moment is het 19.20 uur. Tijdens de puzzelronde krijgen we nogmaals een duidelijk beeld van het horloge. Dan is het 20.20 uur. De opnames zijn dus één uur bezig, de uitzending daarentegen is net z’n 40ste minuut ingegaan. We krijgen voor de laatste keer een glimp van het horloge tijdens de finale. Op dat moment is het alweer een uur later, 21.20 uur om precies te zijn. De opnames van deze aflevering duurden dus iets meer dan twee uur. Da’s niet uitzonderlijk, laat Erik Van Looy weten aan Het Laatste Nieuws.

“We rekenen op ruim twee uur”, legt de presentator uit. “Dat heeft te maken met ‘stops’, bijvoorbeeld om de studio te verbouwen voor de finale, of voor de toiletpauze die we na ‘3-6-9’ inlassen en al eens langer duurt. Maar da’s ook omdat we onze jury vrijuit willen laten spelen. Er zijn juryleden die hun moppen netjes voorbereiden. En er zijn anderen, zoals Marc-Marie Huijbregts – die donderdag voor het eerst zetelt – die willen improviseren. En dat kost tijd, waarna wij een en ander netjes verknippen.”

Wie graag eens zo’n opname live wil meemaken, moet vanmiddag de Facebookpagina van ‘De Slimste Mens ter Wereld in de gaten houden, want er komen plaatsen vrij.

Screenshot VIER

Gesponsorde artikelen