Zo maak je binnenkort je oude iPhone toch weer sneller

Zo maak je binnenkort je oude iPhone toch weer sneller

Bij de volgende update van iOS zullen gebruikers zelf kunnen kiezen of ze willen dat hun iPhone met een oudere batterij trager werkt of niet. Dat heeft CEO Tim Cook bekend gemaakt in een interview met ABC News.

Apple kwam begin december negatief in het nieuws omdat enkele gebruikers op het forum van Reddit hadden ontdekt dat iPhones met een oudere batterij ineens een stuk trager werkten.

Ze merkten ook dat als ze een nieuwe batterij in hun toestel staken, het wel opnieuw snel begon te werken. Apple bevestigde enkele weken later dat het oudere toestellen inderdaad vertraagt en maakte het vervangen van je batterij direct een stuk goedkoper. Maar nu komen ze nog met een andere oplossing.

“Onverwachts heropstarten”

“Batterijen verslijten na enige tijd. Als je een iPhone dan toch op volle kracht laat werken riskeer je dat de verouderde batterij onverwachts je toestel herstart”, legt Tim Cook, CEO van Apple, uit in een interview met ABC News.

Daarom koos Apple ervoor om toestellen met een slechte batterij trager te doen werken. “Het leek ons voor de gebruikers belangrijker dat hun iPhone betrouwbaar was en niet op belangrijke momenten uitviel”, gaat hij verder.

IPhone-gebruiker krijgt de keuze

Maar door de commotie die ontstaan is rond heel de zaak heeft Apple besloten om de gebruikers zelf te laten beslissen of hun iPhone al dan niet vertraagd wordt. In het menu van je gsm zal je bij de volgende update kunnen zien hoe goed je batterij nog is en zelf kiezen of je al dan niet wil dat je iPhone trager werkt. “Maar we raden aan om dat wel te doen”, besluit Tim Cook.

De nieuwe optie wordt nu bij enkele gebruikers getest en zal voor iedereen beschikbaar zijn in de volgende update van iOS.

Bekijk hier het interview met Tim Cook, CEO van Apple

Gesponsorde artikelen