Zo maak je een einde aan die stalkerige Instagram-advertenties

Zo maak je een einde aan die stalkerige Instagram-advertenties

Heb jij ook last van vervelende advertenties die op Instagram verschijnen tussen de posts van je vrienden? Is het je daarbij ook al opgevallen dat die advertenties meestal gaan over zaken die je eerder die dag op je computer hebt opgezocht? Gelukkig is er een uitleg voor die vreemde link én een manier om er een einde aan te maken.

Aan advertenties op sociale netwerksite Facebook zijn de meeste mensen, of ze het nu leuk vinden of niet, intussen al gewend. Maar dat dat nu ook op Instagram het geval is, doet toch wel wenkbrauwen fronsen. Want hoe weet Instagram wat je op je computer hebt opgezocht?

Stel dat je op je werk iets hebt opgezocht over standing desks. Wanneer je daarna op weg bent naar huis en je opent je Instagram verschijnen er niet alleen advertenties over standing desks op je Instagram, maar is een bedrijf dat die bewuste standing desks verkoopt je ook beginnen volgen. In de hoop dat jij hen terug volgt natuurlijk.

’t Is simpel, maar je moet het weten

Zoals met zo veel dingen is ook daar een heel eenvoudige verklaring voor, je moet het alleen weten. De kans is groot dat je ingelogd was op Facebook terwijl je op je computer zocht naar standing desks. Facebook kan volgen wat je online doet en welke apps je gebruikt, zelfs als je Facebook op dat moment niet actief gebruikt. Ook delen heel wat bedrijven hun data met Facebook zodat zij gerichtere advertenties naar jou kunnen sturen. Als je weet dat Instagram deel van Facebook is, is het cirkeltje eigenlijk rond.

Een vertegenwoordiger van Instagram bevestigde dit aan nieuwssite Tech Insider in een statement. “Om te beslissen welke advertenties getoond worden, kijken we naar de basisinformatie die we over je hebben, je interesses op Facebook en Instagram én je activiteiten op en naast Facebook. Door gebruik te maken van de beste informatie die we kunnen krijgen, zorgen we ervoor dat de advertenties die je te zien krijgt, relevanter zijn.”

Aangezien Instagram van Facebook is, is het cirkeltje rond.

Jij beslist

Heel vriendelijk dat ze allemaal het beste met ons voorhebben, maar gelukkig laten ze het uiteindelijk toch aan ons over om te beslissen of we dat ook effectief willen. Je kan een einde maken aan advertenties die gebaseerd zijn op je internetgedrag door simpelweg je instellingen over advertenties aan te passen in Facebook. En dat werkt dan automatisch ook voor Instagram.

Twee vliegen in één klap dus. Helaas zal je daardoor niet minder advertenties te zien krijgen, maar ze zullen in elk geval al een pak minder stalkerig aanvoelen.

Maak een einde aan de gepersonaliseerde advertenties door je Facebook-instellingen aan te passen.

Gesponsorde artikelen