Zo maak je zelf de perfecte gin-tonic

Geschreven met input van Fever Tree

Een gin-tonic maken lijkt een eenvoudig klusje. Een glas met tonic, een scheut gin erin, een paar ijsblokjes erbij en klaar is Kees. Of toch niet?

Een goede gin-tonic maken heeft toch wel wat meer voeten in de aarde. Zo is de verhouding tussen gin en tonic bij voorkeur 1 op 3. Zo komen de smaken van de gin en de tonic het best tot hun recht. Daarnaast moet het glas waarin je de gin-tonic wil maken ijskoud zijn. De keuze van de gin en ook die van de tonic is sterk bepalend voor het succes van je drankje. Vaak onderschatten mensen de invloed van de tonic op de smaak van de cocktail. Ze vergeten dat driekwart van je gin-tonic uit tonic bestaat. Gebruik daarom niet de eerste de beste supermarkt tonic, een frisdrank die vol suiker zit, maar kies een kwalitatieve tonic, zoals die van Fever Tree.

Voorbereiding is alles

Een goede voorbereiding is noodzakelijk om een perfecte gin-tonic te kunnen maken. Begin altijd met het kiezen van een goed glas. Een gin-tonic drink je bij voorkeur uit een bol glas of uit een longdrinkglas. Vul het glas ruim met ijs. Wacht even totdat het glas goed gekoeld is door het ijs. Giet eventueel vrijgekomen ijswater uit het glas voordat je verder gaat.

Voeg de gin toe. Er zijn verschillende soorten gin, allemaal met een eigen specifieke smaak. Van bloemig tot kruidig en van zoet tot citrus. Welke gin je kiest, is uiteraard afhankelijk van jouw smaak. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de smaak van je tonic perfect bij de gin past. Zo past de Indian Tonic van Fever Tree heel goed bij een wat kruidige gin. Een tonic kan neutraal, fruitig, bloemig of aromatisch van smaak zijn. Niet alle combinaties zijn even gelukkig, maar het blijft natuurlijk allemaal een kwestie van smaak.

Als laatste voeg je de garnering toe. Daarvoor geldt dat die moet passen bij de gekozen gin en tonic, maar dat creativiteit ook punten oplevert. Citroen en komkommer zijn natuurlijk klassiekers, maar denk ook eens aan steranijs of rozemarijn. Kortom, gebruik altijd goede ingrediƫnten en mix ze volgens bovenstaande tips, dan krijg je de gin-tonic die perfect bij jouw smaak past.

Gesponsorde artikelen