Zo open je die .zip-bestanden makkelijk op je iPhone

Zo open je die .zip-bestanden makkelijk op je iPhone

Een zipfile openen op je computer is supermakkelijk, maar op je iPhone zorgt dat nog wel eens voor problemen. Tenzij je al heb opgezocht hoe je dat precies makkelijk doet, is de kans groot dat het zweet je toch een béétje uitbreekt bij het zien van ‘.zip’-file. Gelukkig is daar een makkelijke hack voor.

Een grote foto, een filmpje of set bestanden: .zipfiles zijn met steeds minder, maar ze bestaan nog en ze zijn vervelend. Zeker voor wie veel op baan is en zijn smartphone als tweede kantoor gebruikt, is dat niet prettig, want het vraagt toch altijd wat gepruts. Lifehacker heeft echter een manier gevonden om bestanden te unzippen op je iPhone, zonder dat je er veel last van moet hebben.

(Alles over de nieuwe iPhones!)

Naar de cloud

Dokter Drang, de auteur van Mac Blog And Now It’s All This, heeft een manier gevonden om in enkele klikken je zipbestanden open te krijgen en ze op je iPhone op te slaan, of in een cloudservice, zoals Dropbox of iCloud. In essentie ga je, als je een .zip-file tegenkomt, naar het iOS Share Sheet en selecteer je dan de Shortcuts-actie. Selecteer ‘Unzip to (Dropbox of iCloud)’.

Zodra de shortcut een archief unzipt, zal het standaard de bestanden naar je iCloud-account sturen, maar je kan de bestemming veranderen telkens je de shortcut in gang steekt. Volgens Drang kan het wel een paar pogingen duren eer de shortcut werkt, maar een aantal keer proberen zou voldoende moeten zijn.

Makkelijk unzippen op je iPhone

“Het crashte de eerste keer dat ik het probeerde, als je geheugen wat vol zit of misschien om een andere reden. Dat leidde me op de debugroute maar toen ik het gewoon opnieuw probeerde, werkte het perfect”, zegt hij op zijn blog. Een paar keer proberen, met andere woorden.

Een extra tip: als je telkens opnieuw dezelfde cloudservice gebruikt, kan je je telefoon ook instellen dat ie die cloudservice als de standaarddienst gebruikt. Zo vermijd je de ‘Ask where to save’-tekstballon, die telkens verschijnt.

Meer info kan je hier vinden.

iStock

Gesponsorde artikelen