Zo schakel je de reclamefilmpjes op Netflix uit

Zo schakel je de reclamefilmpjes op Netflix uit

Sinds dit weekend test Netflix een systeem waarbij ze promofilmpjes voor series tonen tussen twee afleveringen. Een testgroep krijgt dit nu al te zien, maar als je bij deze ongelukkigen bent, is er een makkelijke manier om snel van deze reclame af te geraken.

Netflix test momenteel een versie waarbij gebruikers tussen het bingen door promofilmpjes te zien krijgen voor andere series. De eerste reacties zijn, om het zacht uit te drukken, niet zo positief. Want waarom zou je reclame moeten doorstaan terwijl je al abonnementskosten betaalt? (Lees hier hoeveel een abonnement op Netflix kost.)

“Geen reclame”

Op dit moment krijgt slechts een kleine testgroep de video’s te zien tussen afleveringen, maar de reacties zijn eenduidig negatief. Waarbij mensen zelfs aangeven dat ze hun abonnement zullen opzeggen als Netflix dit uiteindelijk echt zal doorvoeren.

Smita Saran, woordvoerster bij Netflix reageerde al op de commotie. “We zijn al jaren aan het zoeken naar een manier om betekenisvolle video’s bij onze ervaringen te betrekken”, klinkt het bij Saran. “Deze promotievideo’s zijn eigenlijk persoonlijke aanbevelingen voor series waarvan we denken dat gebruikers ze graag zouden zien. Momenteel testen we of aanbevelingen tussen afleveringen ertoe bijdragen dat gebruikers sneller reeksen vinden die ze leuk vinden.”

Hoe geraak je ervan af?

Ben jij een van de mensen in de testgroep en ben je ook geen fan van deze “persoonlijke aanbevelingsfilmpjes”? Dan kan je deze functie makkelijk uitschakelen.

Dat doe je door naar www.netflix.com/DoNotTest te surfen. En daar de optie ‘Include me in tests and previews‘ uit te schakelen. Vanaf dan zal je geen deel meer uitmaken van de testgroep en ook in de toekomst niet meer in testgroepen van de streamingdienst terecht komen.

Krijg jij geen “persoonlijke aanbevelingsfilmpjes” van Netflix? Bekijk hier onze top 50.

Gesponsorde artikelen