Zo schattig is de Britse prins George, zoon van William en Kate, op zijn eerste schooldag en zo ziet die school eruit

Zo schattig is de Britse prins George, zoon van William en Kate, op zijn eerste schooldag en zo ziet die school eruit

Kleine jongetjes worden groot, of toch een beetje. De Britse prins George is vandaag voor het eerst naar school gegaan. Hij werd afgezet door zijn vader in de dure, hoog aangeschreven Thomas’s School in Londen. Moeder Kate zat thuis met zware misselijkheid door haar zwangerschap.

Een beetje verlegen, maar wel heel schattig … zo zou je prins George kunnen omschrijven op zijn schooldag. Prins William reed hem tot aan het schoolgebouw van Thomas’s School in Battersea, waar hij één van de jongste leerlingen zal zijn. Aan de schoolpoort werd hij opgewacht door Helen Haslem, directrice van de lagere school. Daarna liepen ze hand in hand naar de lokalen.

Prins George droeg een blauw schooluniform, een outfit die zo’n 170 euro kost. Al bij al niet veel geld, zeker niet als je het vergelijkt met het inschrijvingsgeld van de school. Dat bedraagt namelijk minimum 19.200 euro per jaar. Extra cursussen na de schooluren kosten nog eens 4.730 euro per jaar.

Ballet verplicht

Als mogelijk extra cursussen kan de jonge prins kiezen voor drama, muzieklessen of zelfs een debatclub. Wat wel sowieso in het lessenpakket zit, is ballet. Voor die lessen is zelfs iedere dag een pianist voorzien. De school neemt dan ook deel aan belangrijke nationale balletwedstrijden.

Sport is sowieso heel belangrijk in de Thomas’s school. In het verleden zijn er zelfs nog klachten geweest van ouders dat de leerlingen bij alle sportactiviteiten gerangschikt werden van eerste tot laatste. Dat is nu veranderd, maar de leerkrachten zouden de kinderen wel nog steeds wijzen op hoe goed ze het gedaan hebben tegenover de rest. Op het vlak van huiswerk zijn ze wel minder streng. Dat is de eerste jaren namelijk niet verplicht. Wel is het een van de enige lagere scholen in het Verenigd Koninkrijk met een toegangsexamen, maar dat was voor prins George blijkbaar geen probleem.

Gezonde voeding is ook heel belangrijk in de prestigieuze school. Hopelijk is de 4-jarige George geen te moeilijke eter, want in de Thomas’s School zal hij alles moeten eten. De keuken gebruikt zo weinig mogelijk zout en suiker. Op het menu staat onder andere lamsragout, gerookte makreel en varkensreepjes in stroganoffsaus.

Cara Delevingne

George zal dus duidelijk niets te kort komen in zijn opvoeding. Hij zal er optimaal worden voorbereid op het toekomstige koningschap. Beleefdheid is namelijk één van de belangrijkste zaken waar de school op hamert. Zo start iedere dag met een handdruk (met oogcontact) van de leerkracht. Ieder semester is er ook een ‘Be Extra Kind Day‘ waar de kinderen leren over de minder goed bedeelden in deze wereld.

Opvallend aan de school is ook dat het voor het eerst is dat een Britse troonopvolger naar een gemengde school gaat. Zus Charlotte zal hem binnen een paar jaar dus kunnen vergezellen. Zo kent de school met model/actrice Cara Delevingne en zangeres Florence Welch alvast twee opvallende vrouwelijke ex-leerlingen.

Gesponsorde artikelen