Zo veel zou het kosten om Jurassic Park te bezoeken

Zo veel zou het kosten om Jurassic Park te bezoeken

Heb jij ‘Jurassic Park’ tweehonderd keer gezien? Droomde jij er ook van om oog in oog te staan met een echte tyrannosaurus rex, een diplodocus en Jeff Goldblum? Dan wilde je sowieso ook naar ‘Jurassic Park’. Natuurlijk zou zo’n uitstapje een stevige stapel duiten kosten, tenminste, daar gaan wij van uit. Maar dankzij officiële merchandising weten we nu ook exact hoeveel. 

Als kleuter gaat iedereen door een dinosaurusperiode en Jurassic Park, de Steven Spielberg-prent uit 1993, is daar mede-verantwoordelijk voor. Hoe verschrikkelijk het avontuur ook uit de hand loopt, wij zouden graag een linkerhand gegeven hebben voor een retourtje naar het Costa Ricaanse eiland Isla Nublar.

Prijskaartje Jurassic Park

Maar daar zou je toch wat wisselgeld voor teruggekregen hebben: een driedagenpas voor Jurassic Park zou namelijk zo’n 550 dollar gekost hebben. Dat kunnen we afleiden aan de hand van een officieel merchandisingpakket. Van de Jurassic Park: Visitor Centre Limited Edition Legacy Kit zijn slechts 1.993 exemplaren te koop en er zit onder andere een ticketje voor het park in.

Op dat ticketje staat dus een prijs van 550 dollar. Als we een beetje de huidige inflatie meerekenen, komt dat op 983,24 dollar, zegt Screenrant. Even omrekenen naar euro: voor zo’n 1.124,58 euro keer je drie dagen lang terug naar het krijttijdperk. (En word je opgegeten door de lokale fauna.)

Duur pretpark

Ter vergelijking: drie dagen Disneyland Anaheim kost 355 dollar, maar daar zit verder niets bij. Geen vervoer, geen eten, geen extras. Of je er in Jurassic Park mee kan blijven logeren, dat weten we niet, maar rollercoasters, dat hebben ze overal, dinosaurussen niet. Zou de helikoptervlucht naar het eiland in Costa Rica (en de vliegtickets naar daar) inbegrepen zijn? En vooral: heeft Jurassic Park intussen zijn veiligheidsprocedures opnieuw bekeken.

De Legacy Kit, het cadeautje voor je Jurassic Park-geobsedeerde maten, bevat verder nog exclusieve tekeningen door John Bell, de art director van Jurassic Park. Er zit ook nog een Jurassic Park-nummerplaat in, een When Dinosaurs Ruled the Earth-banner, een Jurassic Park-brochure, 18 ruilkaarten, nachtkijkers, een paar pins, een VIP-bezoekerskaartje met lanyard, een postkaartje uit Isla Nublar, een T-Rex Kingdom kaartje, stickers en dus het enige echte toegangsticket voor Jurassic Park. Dat kost je een mooie 60 dollar, toch nog net iets minder dan een retourtje Casta Rica. Je kan ‘m vinden bij Merchoid.

Kijk hier nog eens naar de trailer voor Jurassic World: Fallen Kingdom.

Gesponsorde artikelen