Zo vermijd je dat Netflix en Spotify al je mobiele data opgebruiken

Zo vermijd je dat Netflix en Spotify al je mobiele data opgebruiken

Wie regelmatig naar video’s kijkt of muziek beluistert via het internet kent het probleem maar al te goed. Je moet je verbruik van mobiele data zo laag mogelijk houden om te vermijden dat je op het einde van de maand een gigantische telefoonrekening in de bus krijgt. Gelukkig hebben de meeste populaire streamingapps instellingen die je al een aardig eind op weg kunnen helpen. En bovendien ga je er je batterij mee sparen ook.

1. Netflix

Om de instellingen van Netflix aan te passen, kan je best naar de website surfen. Je hebt de keuze tussen drie manieren van dataverbruik, die natuurlijk ook de beeldkwaliteit beïnvloeden: laag (0,3GB/uur), gemiddeld (0,7GB/uur) of hoog (tot 3GB/uur). Er is ook een optie om dit automatisch te laten bepalen op basis van je huidige internetsnelheid.

Getty Images

Hoe vind je dit? Ga onder je profielnaam naar ‘Mijn account’, en dan klik je op ‘Instellingen voor afspelen’. Nu kan je tussen de vier mogelijkheden kiezen. Opgelet: als je je account met andere mensen deelt, moeten zij dit apart op hun profiel aanpassen. Heb je maar één profiel, dan is het een handig trucje om een tweede profiel aan te maken. Zet er eentje op het maximale verbruik, en zet het andere op het minimum. Vervolgens kies je het profiel op basis van waar je kijkt, afhankelijk van of je Wifi hebt.

Je kan in de app wel kiezen om streaming met Netflix te beperken tot de momenten waarop je een Wifi-verbinding hebt.

2. Spotify

De mobiele app van Spotify is erg handig om te bepalen hoeveel je wil verbruiken. Je gaat het menu van de instellingen, waar je naar beneden scrolt tot je de streamingkwaliteit ziet staan. Net zoas bij Netflix zijn er vier mogelijkheden. Normaal staat gelijk met 96 kbit/seconde, hoog is 160 kbit/seconde, en extreem komt overeen met 320 kbit/seconde. Ook hier is er een optie om die keuze automatisch te laten verlopen.

Getty Images

Ben je een Premium-lid, dan ligt het voor de hand wat je moet doen. Je downloadt de nummers die je graag hoort wanneer je Wifi hebt. Daarna kies je er opnieuw in het menu met instellingen voor om de app offline te houden. Zo kan je enkel de binnengehaalde nummers afspelen, en je verbruikt er geen mobiele data mee.

3. Apple Music

De iOS-app Apple Music beschikt eveneens over een systeem om streamingkwaliteit te regelen. Via de instellingen kan je ervoor kiezen om de mobiele data volledig uit te schakelen. Doe je dat niet, dan is er nog de optie om de streamingkwaliteit op een laag niveau te houden.

Ook Google Play Music heeft een optie om te kiezen tussen lage, normale of hoge kwaliteit. Het valt dan ook aan te raden dat je bij elke streamingapp die je gebruikt best eens gaat kijken in het menu van de instellingen. Je gaat er flink mee besparen.

Voor wie niet weet hoeveel mobiele data iedere app gebruikt, dat kan je op je toestel perfect opvragen. Op Android ga je naar ‘dataverbruik’ in de instellingen, op iOS is het knop ‘cellular’ die je moet hebben. Kijk goed welke apps de grootste slokoppen zijn, en als je ze niet nodig hebt, leg ze dan zeker het zwijgen op. En zo heb je op het einde van volgende maand zeker geen torenhoge telefoonrekening.

(Bron: Gizmodo)

Gesponsorde artikelen