Zo vieren de Britse royals de feestdagen

Zo vieren de Britse royals de feestdagen

De Britten hebben kersttradities die teruggaan tot in Victoriaanse tijden, maar met een nieuwe generatie Britse royals aan de horizon zouden die wel eens kunnen veranderen. De komst van Meghan Markle bijvoorbeeld, zal alvast één van die tradities doorbreken. Dit is hoe de Britse royals kerst doorbrengen. 

Net zoals voor ons allemaal is het voor de Britse Queen op kerst een feestdag. Er wordt dus niet gewerkt, maar dat wil niet zeggen dat bepaalde tradities niet in ere moeten gehouden worden. Zo viert de Queen Kerstmis normaal gezien in haar huis in Sandringham. Daar komt ook de dichte familie Kerst vieren.

Cadeautjes voor de Queen

De Queen en haar familie, dat is haar man Philip en kroonprins Charles met zijn nageslacht, William en Harry met hun vrouwen Kate en Meghan. Ook de kleinkinderen zijn er natuurlijk bij. En die kleinkinderen krijgen ook cadeautjes. Die worden opengemaakt op kerstavond. Alle cadeautjes worden op een grote stapel op tafel gelegd, dan worden ze uitgedeeld.

Harry brak alvast deze kersttraditie om Meghan niet te kwetsen.

Wie overigens nooit uitgenodigd is op het grote feest: de ouders van Kate Middleton. Haar ouders hebben hun eigen feest met dochter Pippa, die dit jaar ook voor het eerste een kindje meebrengt. De Queen heeft de Middletons dus altijd een beetje links laten liggen, traditie heet dat dan.

Verrassing: Meghan en Harry heten eigenlijk niet … Meghan en Harry.

Familie van Meghan Markle

Maar dit jaar wordt er wel een uitzondering gemaakt voor de familie van Meghan Markle. De vrouw van prins Harry, die trouwens ook een eerste kindje verwacht, is Amerikaanse en heeft dus weinig familie in Groot-Brittannië. Meghans moeder Doria is naar verluidt naar Groot-Brittannië verhuisd, ze is de enige familie van Meghan aan deze kant van de oceaan.

De queen was bijna niet naar Meghan en Harry’s huwelijk gekomen.

En dus wordt er aan Doria een hoge eer verleend: aanschuiven aan de feestdis van de Queen herself. Dat wil zeggen: ’s ochtends mee naar de mis in Sandringham, mee kijken naar de speech van de queen op tv en christmas pudding samen met de royals. Er ligt vast ook wel een cadeautje voor Doria in de stapel, maar wij vragen ons af: wat geef je in vredesnaam aan de Queen?

Cadeautjes voor het personeel

De Queen zelf en haar man geven trouwens wel zelf cadeautjes aan hun personeel op Kerstmis, een christmas pudding, en ze zorgen er ook voor dat hun familie en enkele belangrijke politici een kerstkaartje krijgen. Daarnaast versieren ze zelf ook één van de centrale kerstbomen in Sandringham en zorgen ze ervoor dat er kerstbomen staan in Westminster Abbey en Saint Paul’s Cathedral.

Gesponsorde artikelen