Zo voorkom je gênante posts van familie op Facebook

Zo voorkom je gênante posts van familie op Facebook

Je familieleden kunnen je in verlegenheid brengen voor al je vrienden, zeker nu ook de oudere generatie haar weg vindt naar Facebook. Gelukkig heeft een Reddit-gebruiker daar een oplossing voor gevonden: FamilyMatters. Daarmee worden je statussen automatisch twee keer gepost: een keer voor je vrienden en een keer voor je familie.

“Mijn familie postte altijd ‘grappige’ commentaren op mijn statusberichten, nogal gênant dat mijn vrienden die ook konden lezen”, aldus de Reddit-gebruiker. “Ik was het beu, dus creëerde ik een app die mijn statussen twee keer post, een die mijn vrienden kunnen zien en een voor mijn familie.”

Dit is het resultaat:

De eerste post is degene die mensen uit je Familie-lijst op Facebook kunnen zien, de tweede is wat alle anderen zien. Ook eventuele reacties blijven strikt gescheiden. Het valt je misschien op dat de twee niet helemaal identiek zijn. Facebook staat niet toe dat je twee dezelfde zinnen twee keer na elkaar post, dus voegt de app een beletselteken (…) toe aan de status voor je familie.

Uiteraard kan je ook zonder de app kiezen wie een post op Facebook te zien krijgt, door een groep zoals ‘vrienden’ of ‘familie’ te kiezen. Maar FamilyMatters doet automatisch al het werk voor jou én geeft iedereen de mogelijkheid om te reageren. Handig, niet?

Let wel op als je familieleden al goed weg zijn met Facebook. Elke post krijgt het toevoegsel ‘via FamilyMatters’, dus je mama zou wel eens kunnen beseffen dat je haar commentaren probeert te verbergen… Oeps!

Gesponsorde artikelen