Zo wil deze touroperator komaf maken met hatelijkste reisgewoonte: handdoekje leggen op ligzetels 

Zo wil deze touroperator komaf maken met hatelijkste reisgewoonte: handdoekje leggen op ligzetels 

Ondertussen is de winter al eventjes bezig en dromen we al van een zonvakantie. Heerlijk om aan een zwembad te liggen op een ligstoel, als je er één kan bemachtigen. Maar wist je dat je nu ook een ligstoel kan reserveren terwijl je nog achter je computer zit? 

Hoe hatelijk is het niet om extra vroeg naar het zwembad te gaan en te zien dat alle ligstoelen al een handdoekje hebben. Zeer irritant, maar Touroperator Neckermann heeft daar een oplossing voor. Eind februari kan je met Neckermann op voorhand al een ligstoel reserveren. Voorlopig kan dat nog maar in twee hotels, Sunprime Atlantic View in Gran Canaria en Sentido Aequora in Lanzarote. Maar tegen de zomer zou het aanbod uitgebreid worden naar 30 hotels.

Vakantie à la carte

Een tijdje geleden introduceerde Neckermann al de mogelijkheid om je eigen kamer te kiezen in een hotel. Maar nu gaat de touroperator nog een stapje verder. “One-size-fits-all pakketreizen zijn verleden tijd”, zegt Nathalie Meert van Neckermann. “Als vakantiespecialist willen wij een gepersonaliseerd aanbod brengen, zodat de klant zijn vakantie à la carte kan samenstellen.”

Je kan dus met ‘Kies je Favoriete Ligstoel’ op voorhand een plaats reserveren naast je reispartner. Maar hoe kan je zoiets eigenlijk doen?

Volgens Neckermann krijgen klanten zes dagen voor de afreis een mail met de vraag of zij hun ligstoel al willen reserveren. “Zij zullen op basis van een plattegrond van de zwembaden hun favoriete plek kunnen kiezen in lijn met hun individuele noden.” Of je nu vlakbij het kinderzwembad een vaste plaats wil reserveren of eerder een rustige plek, het is allemaal mogelijk. Lekker handig, maar wat als de zon niet schijnt op je plek?

Kies zelf maar

Daar heeft Neckermann blijkbaar ook aan gedacht. Blijkbaar zijn de plattegronden voorzien van een kompas zodat je kan zien op welk uur van de dag er zon of schaduw is.

Als je toch een slechte keuze hebt gemaakt, heb je ook nog eens speling. “Het contingent ligstoelen dat op deze manier kan gereserveerd worden, is beperkt tot circa 20 procent van de totale capaciteit.” Hierdoor zijn er genoeg ligstoelen voor degenen die liever van dag tot dag een plaats uitkiezen.

Als centjes je niet veel uitmaken op reis, kan je de ‘Kies Je Favoriete Ligstoel-optie’ nemen voor maar 25 euro. Het maakt niet uit hoe lang je blijft, want je betaalt dit bedrag voor de volledige duur van het verblijf.

De tijd van de handdoek op je ligstoel is duidelijk voorbij!

Gesponsorde artikelen