Zo wil PS haar hachje redden: nieuwe Brusselse burgemeester zal véél minder verdienen

Zo wil PS haar hachje redden: nieuwe Brusselse burgemeester zal véél minder verdienen

Philippe Close (PS) zal zijn partijgenoot Yvan Mayeur opvolgen als burgemeester van Brussel. Al had dat wel wat voeten in de aarde. Zo was een van de voorwaarden dat de PS-politicus afstand zou nemen van al zijn andere jobjes. Close werd omwille van zijn 21 extra mandaten wel eens de mandatenkoning genoemd. Die moet hij nu dus allemaal opgeven. Hij zal dan ook een pak minder gaan verdienen dan voorheen. “Tot 40 procent minder”, zegt hij zelf.

Philippe Close (PS) zal een hoop bestuursmandaten opgeven om zijn partijgenoot Yves Mayeur te kunnen opvolgen als burgemeester van Brussel. 21 mandaten had de PS-politicus, al waren er wel 18 onbezoldigd. Hij stopt zo ook als parlementslid. Dat was een van de voorwaarden die werd gekoppeld aan zijn burgemeesterschap. Hij doet dat om het vertrouwen in de politiek te herstellen, aldus Close. Dat vertrouwen kreeg dan ook een enorme deuk nadat bekend raakte dat nu voormalig Brussels burgemeester Yves Mayeur hoge vergoedingen ontvangen zou hebben voor ‘spookvergaderingen’ bij de Brusselse vzw Samusocial.

Close zal door het opzeggen van zijn andere mandaten naar eigen zeggen 30 tot 40 procent minder gaan verdienen, zegt hij in Het Belang van Limburg. Al zal hij nu ook geen moeite hebben om rond te komen. “Het loon van een burgemeester is een stuk meer dan dat van de gemiddelde Belg”, weet hij zelf.

Gesponsorde artikelen