Zo wint een Republikein de steun van de NRA: bak je spek met een Machine Gun!

Zo wint een Republikein de steun van de NRA: bak je spek met een Machine Gun!

Ted Cruz, Senator voor Texas, en één van de zeventien Republikeinse kandidaten voor de nominatie, weet de wapenfreaks te bekoren met een culinaire suggestie! Geweren en de familievader die het ontbijt serveert: dat scoort bij de mannen én de vrouwen.

Een “endorsement” van de NRA (National Rifle Association) is van goudwaarde voor een Republikein. Maar liefst 80% van de door de NRA gesteunde politici wonnen hun verkiezing. En nog erger is als de NRA beslist om bewust je tegenkandidaat te steunen. Wee je electorale toekomst als je het hebt aangedurfd enkele vraagtekens te zetten bij de wapenwaanzin in de VS. En waanzin is het, want dagelijks veroorzaken vuurwapens tientallen keer meer doden dan de hele terrorisme-paranoia in een heel jaar.

De NRA publiceert dus op haar website de “grades” van alle kandidaten, en niet enkel de punten die ze vandaag halen op het vlak van pro-gun-betrouwbaarheid. Ze publiceren ook alle vorige quoteringen. Als een kandidaat dus 80% scoort, maar twee jaar geleden 50%, kan je aannemen dat hij of zij een “flip-flopper” is, iemand die niet écht voor vrije verkoop van oorlogswapens aan psychisch gestoorde individuen is maar een draaikont die met het oog op de verkiezingen is bijgedraaid pro-gun.

Maar Ted moet zich geen zorgen maken, zijn score staat zoals het hoort op 100%: nooit betrapt op één uitspraak, laat staan één stem of voorstel dat de bonzen van NRA tegen de haren streek. Dat is nog eens een kandidaat.

Maar om in de running te blijven voor deelname aan het Fox-debat van donderdag is volle steun van de wapenfreaks een fikse opsteker. En daar weet Ted Cruz wel raad mee. Een lekker familieontbijt (hij prijst het letterlijk zo aan) gebakken op de loop van een machinegeweer. En dit is geen satire. Pas overigens op, zo blijkt uit het filmpje hierboven, voor de vetspatten tijdens het schieten/bakken.

WTF doet dat newsmonkey-logo daar?

Dat was voor ons, newsmonkeys, niet het enige WTF-moment. Cruz lanceerde zijn filmpje op de website Guns.com. Interessante site als je bang bent dat Obama een staatsgreep wil plegen door heimelijk alle munitie uit de handel te nemen, of nog erger, als hij de door God himself gewilde vrije wapendracht aan banden zou willen leggen. Wat blijkt: of (1) guns.com is een filiaal van newsmonkey, of (2) ze hebben het logo van onze onvolprezen site gepikt.

Gesponsorde artikelen