Zo wint IJsland het WK voetbal in Rusland

Zo wint IJsland het WK voetbal in Rusland

Vergis je niet: IJsland, de sympathiekste ploeg van heel Midgard en op het WK voetbal, heeft wel degelijk een kans om straks de wereldbeker aan Odin in Asgard te schenken. Volgens de bookies en andere goddelozen bedraagt die 1,3%, maar wij weten wel beter. En niet alleen omdat we dat hebben gelezen in de ingewanden van het (ex-)schaap van de buren. Neenee, dit is hoe dat echt gaat gebeuren.

Om te beginnen weet elke echte viking dat statistieken voor mietjes zijn: als Thor z’n hamer bovenhaalt, mogen ze Lionel Messi zelfs in mithril laten sjotten, hij zal verpletterd worden als een dwerg door een balrog.

Bovendien hebben we het uit goede bron (in een land met 300.000 inwoners is iedereen nu eenmaal familie van elkaar) dat de berserkirnir okkar (te vrij vertaald: onze niet altijd even brave jongens) de speer van Odin, Gungnir, hebben gesommeerd.

Gungnir is, zoals elk kind weet, gemaakt door de zonen van Ivaldi – de mannen die ook Mjölnir voor Thor smeedden. Gungnir mist nimmer doel, boezemt de vijand angst in en geeft Odins krijgers kracht.

Soit, de bijlen werden aangescherpt, de longboats zijn geland in Rusland en de horde is bloeddorstiger dan ooit. De vijand is zout in de ogen gestrooid met de vijf goals die in de oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Ghana aan Odin zijn geofferd opdat hij berserkirnir okkar zou zegenen in de zeven veldslagen die komen gaan.

Maar hoe precies zal het plan van trainer Heimir Hallgrímsson voor wereldheerschappij zich ontvouwen?

Naar en in de achtste finale

Er zijn twee scenario’s. Het eerste: na drie angstaanjagende bloedbaden eindigt IJsland bovenaan Groep D. Dat zet het tegenover Peru, Groep C runner-up in de achtste finale. De Zuid-Amerikanen worden afgeslacht op zondag 1 juli in wat de Slag bij Nizhny Novgorod gaat heten.

Een tweede, zij het ietwat minder credibel scenario: IJsland eindigt als tweede in groep D nadat Aron “The Annihilator” Gunnarsson wordt uitgesloten wegens het uitvoeren van een bloedarend (zie onderaan, niet voor gevoelige lezers) op de dwerg Messi. Als gevolg is Groep C-winnaar Frankrijk de tegenstander in Kazan op zaterdag 30 juni. De bloeddorst, na de valselijk bekomen overwinning van Les Bleus in de oorlog van 2016, is groot bij Berserkirnir okkar. De hoofden van Pogba & co worden – op hint van Loki – in een blauwe zak bezorgd aan de ergi Macron.

Er is misschien nog een mogelijkheid. In een scenario dat te vermijden is omdat er nu ook eenmaal vrouwen en kinderen naar het WK kijken, komt IJsland uit tegen z’n oude koloniale onderdrukker, Denemarken. Een wonde van 538 jaar moet gewroken worden. Er vallen talloze dodelijke slachtoffers op het veld.

De kwartfinales

IJsland stormt door naar de kwartfinales en ontmoet Portugal in Sochi op zaterdag 7 juli. Het zal later vereeuwigd worden in het schilderij “De Tranen van Cristiano”. De vedette weigert opnieuw zijn truitje te wisselen met Aron “The Annihilator” Gunnarsson, die daarop besluit om te testen of Ronaldo’s overdreven gegeleerde coiffuur zo brandbaar is als het eruitziet. Woesh.

Als het dat niet wordt, ontmoet IJsland Spanje in Nizhny Novgorod op vrijdag 6 juli. Die veldslag wordt beslecht wanneer Heimir drie ijsberen het veld op stuurt in de 70e minuut. Veel geschreeuw, bloederig als de hel maar effectief en …

Halve finale

… het zet IJsland in het veld tegen de Hunnen. 11 juli 2018 zal de geschiedenis ingaan als de datum van de Val van het Duitse voetbalrijk (aka Hydra). De slag in Luzhniki Stadium op 11 juli is de spectaculairste sinds Thor himself afrekende met de Hulk op Sakaar.

In een ander scenario staat de vikinghorde tegenover de onmannelijken uit Brazilië op 10 juli in Sint Petersburg. Het beslissende moment valt wanneer Birkir Már “The Steriliser” Sævarsson “per ongeluk” met zijn brandende laars op die van de steigerende vrouwjongen Neymar gaat staan en diens middenvoetsbeentje breekt. De schildmuur van Neymar en zijn Seleção begeeft het. Wat zich daarna afspeelt is moeilijk te omschrijven. Denk: wolven op het veld, hoofden op spikes. Walhalla.

De finale

Brazilië of Duitsland; het doet er niet toe – in een staat van mateloze bloeddorst slaat de horde brutaal elke oppositie neer met de kracht van een tsunami. Aan het eind heist Aron “The Annihilator” Gunnarsson, zijn ogen stralend met goddelijke bliksem, de gouden trofee boven zijn geschoren hoofd. Op de rug van een zeearend zal hij naar Asgard vliegen om hem af te leveren bij Odin. Een rijk dat duizend jaar zal duren, is geboren.

* bloedarend:

De Bloedarend (blóðörn) was bij de Vikingen één van de riten waarbij een gevangene op een speciale wijze aan de goden werd geofferd. De veroordeelde werd met het gezicht naar beneden aan de grond vastgepind, waarna met een paar ferme halen de achterste ribben van de ribbenkast ter weerszijden van de wervelkolom los werden gesneden. De ribben werden vervolgens opzij geklapt, en de longen werden uit de borstkas getrokken en over de schouders gelegd. Op deze wijze leek het alsof het slachtoffer, dat ondertussen pijnlijk door verstikking om het leven kwam, vleugels gekregen had als een arend, waarmee zijn geest naar Odin kon vliegen. Soms werd er nog zout in de verse wond gestrooid.

Gesponsorde artikelen