Left Right
scrollTop top

Zo zag je Miss Universe nog nooit: vastgebonden en vol blauwe plekken


Zo zag je Miss Universe nog nooit: vastgebonden en vol blauwe plekken

Miss Universe 2009 Stefanie Fernandez gooit zichzelf in de strijd tegen het geweld in haar thuisland Venezuela. Voor een campagne liet ze zich op een manier fotograferen zoals we de mooiste vrouw ter wereld van 5 jaar geleden nog nooit zagen: vastgebonden, bebloed en vol blauwe plekken. Enkel haar kroontje herinnert ons aan de schoonheid die eronder verborgen zit.

Voor we de beelden bekijken, willen we eerst nog eens tonen hoe Stefania Fernandez er normaal uitziet.

En van iets dichterbij…

Fotograaf Daniel Bracci nam haar even onder handen, niet letterlijk natuurlijk, en het resultaat is een reeks opmerkelijke foto’s waarop Miss Universe er zwaar mishandeld uitziet. Bovendien pakt Fernandez uit met een paar sterke gelaatsuitdrukkingen.

Grootvader verloren

“Deze campagne heeft me geraakt, omdat mijn grootvader door dat geweld om het leven is gekomen”, zegt Stefania Fernandez. Ze hoopt dat de foto’s iedereen wakker zullen schudden en bewust zullen maken van de angst waarmee de mensen van Venezuela iedere dag moeten leven. In januari is Miss Venezuela 2004 Monica Spear nog samen met haar echtgenoot dood aangetroffen in een auto langs een snelweg.

Uiteindelijk zal Miss Universe met deze krachtige poster de geweldenaars in de ogen kijiken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443