Zo zal de nieuwe Spotify-concurrent van Google eruitzien

Zo zal de nieuwe Spotify-concurrent van Google eruitzien

Er zijn screenshots opgedoken van wat Googles nieuwe muziekdienst moet worden. De Spotify-concurrent van de techreus zou Music Key heten, en bestaat uit twee varianten, meldt technologiewebsite Android Police.

De nieuwe concurrent voor Spotify en de opvolger voor Google Play Music All Access zou Music Key heten, en bestaat uit twee varianten: Google Play Music Key bevat enkel audio, YouTube Music Key is de filmpjesvariant. Een abonnement voor dat pakket zou met tien dollar per maand iets meer kosten dan de huidige Play Music All Access, maar huidige abonnementshouders zouden (voorlopig) geen prijsverhoging krijgen.

Je zal niet apart kunnen betalen voor de diensten, maar Google prijst het aan als “twee voor de prijs van één”. Het is maar hoe je het wil bekijken, natuurlijk. Er gaan al langer geruchten over een opvolger voor de huidige muziekdienst, eentje die integratie voor YouTube krijgt. In juni sprak een Google-topman dan ook al openlijk over een conflict met indie-labels over de voorwaarden van YouTube-filmpjes.

Uit de screenshots valt ook al wat af te leiden over de functionaliteit. Zo zal je muziek en filmbestanden lokaal kunnen opslaan, de app kan zelf playlists samenstellen op basis van voorkeuren, en er is ondersteuning voor streaming naar een Chromecast. In totaal zouden gebruikers toegang krijgen tot een catalogus met 20 miljoen nummers. Het gaat dan om originele opnames, maar ook remixes en live-opnames.

Gesponsorde artikelen