Zo zal Walibi er binnen enkele jaren uitzien mét hoogste achtbaan in de Benelux

Zo zal Walibi er binnen enkele jaren uitzien mét hoogste achtbaan in de Benelux

Twee maanden geleden kondigde Walibi aan dat ze voor 100 miljoen euro het pretpark zouden opknappen. Er zullen tien extra attracties komen en alle zones in het park krijgen een renovatie. De nieuwste achtbaan zal meteen ook de hoogste en snelste in de Benelux zijn.

Op 22 juni dit jaar kondigde de beheerder van Walibi ‘La Compagnie des Alpes’ dat het 100 miljoen zou investeren in het pretpark. Er zouden delen worden gerenoveerd en nieuwe attracties komen. En vandaag weten we hoe dat nieuwe Walibi er zal uitzien, dankzij foto’s op de websites van pretpark-architecten Julien Bertévas en Fabien Manuel.

10 nieuwe attracties tegen 2023

In totaal zal zo’n 75% van het Walibi-park worden opgeknapt, met 10 nieuwe attracties tegen 2023 en renovaties in alle delen van het park. De meest opvallende toevoeging is de rode rollercoaster naast ‘De Vloek van Toetanchamon’, die in 2021 zal gebouwd worden. Met zijn hoogte van 70-80 meter zal het ook de grootste en snelste achtbaan van de Benelux zijn. De kinderrollercoaster ‘De Keverbaan’ zal worden opgedoekt en in de plaats komt een familierollercoaster van het bobsleetype die 20 meter hoog gaat.

Nieuw inkomplein ook voor bezoekers zonder ticket

Dankzij de pretpark-architecten die Walibi aangeduid heeft, weten we hoe het nieuwe park eruit zal gaan zien. Julien Bertévas en Fabien Manuel publiceerden hun tekeningen online. Op de tekeningen is ook te zien hoe de ingang van Walibi zal worden aangepakt. Vanaf 2019 zal een grote W aan de inkom staan. Daar kunnen bezoekers kiezen tussen Aqualibi en Walibi. Ook wie geen ticket heeft kan er terecht voor winkels en restaurants.

Fabien Manuel

De snelste en hoogste achtbaan in de Benelux in het rood links op de foto.

Julien Bertévas

Een foto van een andere nieuwe attractie: de Geiser-Twist.

Julien Bertévas

De nieuwe aankleding van een van de parkzones.

Julien Bertévas

De ingang van de Vampire, een oude achtbaan van Walibi.

Fabien Manuel

De inrichting van een Venetiaans restaurant.

Gesponsorde artikelen