Zo zet je de Google kalender zijn startdag op maandag

Zo zet je de Google kalender zijn startdag op maandag

Moest je de Google kalender niet hebben, zat je waarschijnlijk al verschillende keren in de problemen. De automatische meldingen van afspraken, deadlines of misschien wel het belangrijkste agendapunt: je echtgenoot zijn verjaardag, zijn zo gemakkelijk te onthouden op deze manier. Een kleine aanpassing in de weekordening maakt deze kalender voor jou misschien nog een tikkeltje overzichtelijker.

Een minpuntje dat soms wel eens voor verwarring zorgt is de begindag van de kalender. Een normale week start op maandag en eindigt op zondag. Bij de Google kalender start de week op zondag en eindigt deze op zaterdag. Visueel is dat niet zo handig.

Geen paniek want hier kom je te weten hoe je de weekordening aanpast! Google beschikt over verschillende functies waar je je voorkeuren kan aangeven. Let’s do this!

Instellingen

Eerst klik je in de rechterhoek op het tandwieltje. Je ziet een lijst verschijnen met bovenaan “Instellingen”. Hier klik je op. Vervolgens klik je op de linkerzijde van de pagina op “Opties weergeven”. Hier zie je tal van opties om je kalender volledig te pimpen naar jouw voorkeuren, zoals de “Week starten op”. En klaar is kees. Gemakkelijk, hé!

Met de nieuwe feature van Google Calendar wordt het supergemakkelijk om je goede voornemens eindelijk na te leven.

Sneltoetsen

Verder kan je via de opties aangeven welke evenementen je wel of niet wilt weergeven. Om snel en vlot te werken, zijn er ook enkele sneltoetsen die je kan gebruiken. Zodra je kalender open staat, kan je de letter ‘d’ intikken om de huidige dag weer te geven, de letter ‘w’ om een blik op je week te werpen en de letter ‘m’ voor een maandoverzicht. Al deze handige tips zijn de verborgen opties van Google die je ervaring nog veel beter maken.

Gesponsorde artikelen