Zo zet je je Twitter-timeline weer in chronologische volgorde

Zo zet je je Twitter-timeline weer in chronologische volgorde

Het is eindelijk zover: Twitter geeft z’n gebruikers weer de mogelijkheid om de berichten in chronologische volgorde te zetten en niet in functie van het algoritme. Uiteraard zal dat niet automatisch gebeuren, maar moet je het zelf terugzetten. Wij leggen uit hoe dat moet. 

In de tijd dat de dieren nog spraken, laat ons zeggen voor 2016, stond je Twitterfeed in chronologische volgorde. Soms vervelend als je veel mensen volgt en net die ene tweet van die weinig-tweetende persoon mist, maar wel eerlijk. In 2016 besloot Twitter, in navolging van andere apps zoals Facebook, om sommige accounts voorrang te geven in je feed, via een algoritme dus.

Maar na protest van de gebruikers, dat in 2018 nog steeds niet uitgestorven is, heeft Twitter bekendgemaakt dat ze opnieuw de mogelijkheid zullen geven om Twitter in chronologische volgorde te bekijken. “We hebben geleerd dat als we de beste Tweets eerst tonen, de meeste mensen Twitter relevanter en handiger vinden. We hebben echter ook feedback gekregen van mensen die occasioneel verkiezen om de recentste tweets eerst te zien”, klinkt het in een tweet van Twitter zelf.

Balans tussen relevant en belangrijk

Twitter legde ook de redenering achter het algoritme uit: “Ons doel is om de beste tweets te balanceren met de tweets waar jij het meest om geeft, maar die balans krijgen we niet altijd juist. Dus hebben we gewerkt aan een manier om je gemakkelijk tussen een chronologische en relevante tijdslijn te laten switchen.”

Wie nu zijn Twitterfeed openstelt en het algoritme afzet, krijgt volgens Twitter eerst de ‘In Case You Missed It’-tweets van gevolgde personen en aanbevolen tweets van mensen die je niet volgt. Dat laatste verdwijnt al vandaag. Uiteindelijk zal er dus een switch komen waarmee je zelf kan kiezen of je Twitter wil verkennen of je gewoonlijke feeds wil volgen.

Hoe zet je je Tweets in chronologische volgorde?

Goed, hoe ga je nu naar het walhalla van neutrale weergave in je Twitterfeed? Door de volgende stappen te volgen, natuurlijk.

1. Ga naar Twitter en klik op je profielfoto.

2. Klik op ‘Instellingen en Privacy’ en scroll daar naar ‘Inhoud’

3. Het vakje ‘beste Tweets eerst tonen’, vink je af.

4. Voila.

Gesponsorde artikelen