Zo zie je dat je nooit de hoop mag opgeven: weggelopen kat na 17 jaar weer thuis

Zo zie je dat je nooit de hoop mag opgeven: weggelopen kat na 17 jaar weer thuis

In Nederland is een poes die 17 jaar geleden wegliep van huis weer herenigd met haar eigenaar. Waar ze al die jaren is geweest, blijft een raadsel.

Eric de Hont vertelde aan Omroep Flevoland hoe de Dierenambulance dit weekend contact met hem zocht. “Bent u het baasje van Lollypop, vroegen ze. Die hebben we gevonden.” Ze was opgedoken in Weesp en haar chip leidde naar de oorspronkelijke eigenaar.

De Hont, die ervanuit ging dat het een misverstand was, sprak af dat de Dierenambulance haar bij hem thuis zou brengen. Sceptisch wachtte hij het af. “Maar toen we haar zagen, dachten we: ja, dit is haar gewoon.”

Waar ze al die jaren is geweest, blijft een raadsel. Het lijkt Eric sterk dat ze 17 jaar in het wild heeft doorgebracht. “Er zijn wel meer mensen die gevonden katten onder hun hoede nemen. Mijn ouders deden dat vroeger ook vaak. Dan zetten ze bijvoorbeeld af en toe een schoteltje met melk buiten.”

Draai

Het is even afwachten of Lollypop haar draai weer weet te vinden, want inmiddels wonen er ook andere katten in huize De Hont. De Hont wil voorkomen dat ze opnieuw wegloopt. “Voorlopig hou ik Lollypop in de badkamer. Ze zit daar even in quarantaine, omdat ze wel het een en ander mankeert en waarschijnlijk ook vlooien heeft. En daarna moeten we maar zien”, zegt hij.

Wat het verhaal nog extra bijzonder maakt, is dat Lollypop 17 jaar geleden ook al eens tien maanden zoek was. Het destijds anderhalf jaar oude diertje werd toen teruggevonden in Muiderberg. Toen Lollypop na de eerste vermissing weer thuis kwam, waren er al wel twee nieuwe poezen in huis. Vermoedelijk was dat ook de reden dat het dier er al snel opnieuw vandoor ging.

Lollypop moet inmiddels tenminste 18 jaar oud zijn. Voor een poes is dat aanzienlijk, maar het is zeker geen record. Momenteel leeft in Engeland bijvoorbeeld een kat die al 31 is.

Gesponsorde artikelen