Zo zie je je persoonlijk jaaroverzicht op Spotify

Zo zie je je persoonlijk jaaroverzicht op Spotify

Elk jaar publiceert Spotify in december een jaaroverzicht. Maar dankzij Spotify Wrapped kan je de streamingdienst je nu je persoonlijk jaaroverzicht laten zien. Waar heb je naar geluisterd en hoe vaak? En er is meer: Spotify is een nieuwe functie voor de Discover Weekly-afspeellijst aan het testen.

Spotify bestookte ons de afgelopen jaren in december met de Year in Music-lijsten. Daarin kon je zowel de algemene trends als jouw persoonlijke muzikale jaar bekijken. Maar vanaf nu bestaan er twee aparte lijsten: Year in Music voor de algemene lijst en Wrapped voor je persoonlijke voorkeuren. Dat schrijft de technologiewebsite Tech Crunch.

Hoe krijg je ze te zien? Open de Spotify-app, klik op ‘Bladeren’ en tik bij ‘Genres en stemmingen’ op ‘Soundtrack 2017’. Op die pagina kan je verder klikken naar je persoonlijke lijst voor 2017. Helaas is de pagina niet in Spotify zelf te aanschouwen, de app stuurt je door naar de website. Daar log je in en je ziet meteen hoeveel muziek je geluisterd hebt. Naast het aantal verschillende liedjes, artiesten en genres die je beluisterd hebt, zie je ook het totaal aantal minuten dat je via Spotify muziek geluisterd hebt.

spotify

Ed Sheeran is koning

In de Spotify-app vind je ook de algemene afspeellijsten van 2017. Tot ieders verbazing (not) bleek Ed Sheeran de meest gestreamde artiest van het jaar te zijn met zijn nummer Shape of You. Ook de zomerhit Despacito scoorde het afgelopen jaar écht goed. In de app vind je alle bijbehorende afspeellijsten, waaronder ook de tracks die in België het meest beluisterd werden.

Like-knop voor Discover Weekly

Maar da’s niet de enige nieuwigheid in Spotify-land: momenteel worden nieuwe functies in de populaire Discover Weekly-lijst getest. Als je tracks uit deze lijst beluistert, verschijnen naast de titel twee knoppen. Met een hartje geef je aan dat je het nummer leuk vindt en met het stopteken dat het liedje net niet jouw smaak is. Als jij de knoppen in jouw Discover Weekly-lijst ziet, heb je geluk. Spotify geeft namelijk aan dat ze de functie momenteel aan het testen zijn, waardoor het nog niet bij iedereen zichtbaar is.

Gesponsorde artikelen