Zo ziet de decadente kerstversiering in het Witte Huis eruit

Zo ziet de decadente kerstversiering in het Witte Huis eruit

In België heeft slechts een enkeling z’n kerstboom al gezet, maar in de Verenigde Staten is het al Kerstmis wat de klok slaat. Daar hoort ook het Witte Huis bij. President Donald Trump en z’n vrouw Melania hebben voor een dikke laag kerstdecoratie gezorgd en de talloze bezoekers kunnen daar mee van genieten. 

Meer dan 100 bomen, een resem kerstballen en natuurlijk Melania Trump die op haar Paasbest een rondleiding geeft: het is Kerstmis in het Witte Huis. De Amerikanen maken zich op voor een idyllische presidentiële ambstwoning na Thanksgiving en ook dit jaar hebben de First Lady en president Trump hun beste beentje voorgezet.

Hier zijn 23 alternatieven voor een kerstboom.

Bezienswaardigheden

Kerstmis komt in twee formaten in het Witte Huis: groot en groter. Van de kerstboom in The Blue Room tot de lichtpatronen op het plafond van de grote hal: aan alles is gedacht. Dit jaar is het thema ‘Schatten uit de Verenigde Staten’. Veel decoratieve elementen zullen dus verwijzen naar één van de vele bezienswaardigheden in de VS.

Wanneer mag je de kerstboom zetten? Hier zijn de finale etiquetteregels

Het Witte Huis ontvangt tijdens de feestdagen uitzonderlijk veel mensen. Op een normale dag zijn er wat schooltours en kan je er een gewone rondleiding krijgen, tijdens de Kerstperiode bezoeken maar liefst 30.000 mensen de bekendste ambtswoning ter wereld. Die krijgen niet allemaal een rondleiding van Melania, maar ze kunnen wel meegenieten van de decoratie.

The White House
The White House

Die 30.000 bezoekers krijgen natuurlijk niet allemaal een toegangsbewijs: er worden rond de feesten ook veel recepties voor hoogwaardigheidsbekleders georganiseerd. Ook zij moeten goed verzorgd worden, dat verklaard misschien iets beter de decadente kerstversiering die je kan zien.

Wat is het best voor je portemonnee, een echte of een plastic kerstboom?

Grootste boom in The Blue Room

Interessant detail: één van de functies van de president en z’n vrouw is het ontvangen van de kerstboom, die per paard en koets geleverd wordt. Die boom wordt in The Blue Room geïnstalleerd en is één van de grootste in het Witte Huis met 5,5 meter lengte. Daar hangen ook lintjes in met alle namen van de Amerikaanse staten.

Nog een blikvanger: een replica van het Witte Huis. Die wordt elk jaar gemaakt in één of andere cakevorm, dit jaar is het gingerbread, een soort speculaas. Dit jaar kreeg ie uiteraard een witte laag glazuur én dramatische belichting. Het zal bij ons dit jaar iets minder zijn.

Kijk hier naar een korte rondleiding

The White House

Gesponsorde artikelen