Zo ziet het indrukwekkende podium van het komende Eurovisiesongfestival er uit

Zo ziet het indrukwekkende podium van het komende Eurovisiesongfestival er uit

Er zijn voor het eerst beelden van het podium van het komende Eurovisiesongfestival uitgelekt. De technische repetitie van Hongarije toont een enorm lichtspel op het podium en in de zaal. De liedjeswedstrijd gaat dit jaar tussen 8 en 12 mei door in de Altice Arena in de Portugese hoofdstad Lissabon.

Lissabon maakt zich klaar voor de komst van het Eurovisie-feest. Komende zondag 29 april beginnen de eerste landen, waaronder de België, aan hun repetities. Dan zal Sennek voor het eerst kunnen kennis maken met het podium waarop ze op dinsdag 8 mei in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival zal optreden.

Geen LED, wel vuurwerk en lichtshow

Opvallend is dat er dit jaar geen LED-schermen zijn. De gelekte beelden uit de zaal tonen dat dat meer dan voldoende gecompenseerd wordt met andere lichteffecten en vuurwerk. Het filmpje is gemaakt tijdens de repetitie van Hongarije dat dit jaar een metalgroep naar het Eurovisiesongfestival stuurt. Bij andere landen, zoals België, wordt de lichtshow vermoedelijk een stuk soberder.

Het ontwerp is van de hand van de Duitser Florian Wieder die al vijfde keer het podium van het Eurovisiesongfestival maakt. Ook in Dusseldörf 2011, Baku 2012, Wenen 2015 en Kiev 2016 was hij designer van dienst. Hij haalde zijn inspiratie bij het maritieme karakter van de Portugese havenstad Lissabon.

Gigantische zaal voor 20.000 toeschouwers

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door in de Altice Arena. Deze gigantische zaal is in 1998 gebouwd en een van de grootste indoor arena’s van Europa. Er is plaats voor zo’n 20.000 bezoekers, bijna dubbel zoveel als vorig jaar in het Oekraïense Kiev. Het is van 2011 geleden dat zoveel mensen de finale live zullen kunnen meemaken. Over heel de wereld worden ook nog eens meer dan 200 miljoen kijkers verwacht.

Bekijk hier de lichtshow in de Altice Arena in Lissabon:

Benieuwd hoe alle inzendingen klinken? Koop dan hier de dubbel-cd met alle nummers van het Eurovisiesongfestival 2018!

Gesponsorde artikelen