Zo ziet onze ideale dag eruit: minder werken, meer seks, en ook een beetje minder op sociale media surfen

Zo ziet onze ideale dag eruit: minder werken, meer seks, en ook een beetje minder op sociale media surfen

Er zijn te weinig uren in een dag om te doen wat we willen doen. Dat is de conclusie na een rondvraag van Qmusic bij meer dan 2.000 luisteraars. Als we zelf zouden mogen kiezen, dan zouden we veel minder werken en ook een beetje minder vaak met sociale media bezig zijn. Twee op drie vinden dat ze ook te weinig tijd hebben voor seks. Maar hoe ziet onze ideale dag er dan uit?

Eigenlijk is slechts één persoon op zes echt tevreden met hoe z’n dag verloopt. Al de rest vindt dat er gewoon geen tijd is om alles te doen wat ze zouden willen doen. Zo’n 71 procent verlangt naar rust en 65 procent voelt zich schuldig omdat ze niet genoeg tijd bij familie en vrienden kunnen doorbrengen. Zes op de tien Vlamingen zeggen een aangenamer persoon te zijn als ze meer tijd zouden hebben.

Medialaan

Onze ideale dagindeling:

1. Werken en studeren (31,7%)

We beseffen wel dat werken of studeren altijd het grootste deel van onze dag zal innemen, en we zijn ook bereid om daar bijna 32 procent van onze tijd in te steken. Maar nu zou dat gemiddeld net geen 45 procent zijn, en dat is gewoon te veel. Als het even kan, willen we ook minder tijd in de file verliezen.

huffingtonpost.com

2. We-time (17,2%) & Me-time (13,9%)

Wat we vooral willen, is meer tijd voor onszelf. We zouden graag zo’n 10 procent meer tijd met onze partner doorbrengen. En we willen ook gewoon kunnen doen waar we zelf zin in hebben.

writtalin.com

3. Tijd voor de kinderen (12,5%)

Ouders zullen dit maar al te goed begrijpen, we zouden met onze extra tijd graag wat meer met de kinderen bezig zijn.

pinterest.com

4. Huishouden (10,1%)

We zijn er ons ook wel van bewust dat ons huishouden zelfs in een ideale tijdsindeling nog een grote slokop zou zijn.

christianchat.com

5. Sporten (8,4%)

Van zodra we meer tijd hebben, kunnen we ons niet meer achter excuses verstoppen. We zouden graag wat vaker kunnen sporten.

shape.com

6. Sociale media (5,9%)

De sociale media zijn duidelijk een verslaving. Hoewel we dat gemakkelijk zelf zouden kunnen afbouwen, willen we liefst de helft minder met Facebook, Twitter en co bezig zijn.

seventeen.com

Meer genieten, reizen en seks

Als het kan, wil de meerderheid graag tijd maken om meer van het moment te genieten (87%). Ook reizen (79,8%) en hobby’s (76,2%) zouden veel meer tijd verdienen. Ook opvallend: we willen meer tijd voor seks. Ruim 65 procent zegt liever wat langer of vaker een potje te kunnen vrijen.

imgfave.com

Veel stress, niet ongelukkig

Hoewel we het bovenstaande graag zouden willen, blijkt dat we ons helemaal niet ongelukkig voelen door ons huidige leven. Zowel mannen als vrouwen geven zichzelf 7,5 op 10 voor geluk. Maar de stress is wel veel te groot: bij mannen valt dat met 5,6/10 nog mee, maar vrouwen scoren 6,4/10. Dat komt omdat ze nog altijd meer met huishoudelijke taken en de zorg voor de kinderen bezig zijn. En dat kost weer wat meer me- en we-time.

De rondvraag was een initiatief van Dauwe & Vancoillie. Dorothee en Maarten zullen op 29 februari – de schrikkeldag die ons dus uitzonderlijk wat extra tijd geeft – tussen 6 uur en 19 uur mensen met tijdsgebrek helpen. Lifecoach Sara van Wesenbeeck en tijdssocioloog Ignace Glorieux geven tips over hoe we ons leven beter kunnen indelen.

Medialaan

Gesponsorde artikelen