Zo zorg je ervoor dat Siri de namen van je vrienden juist uitspreekt

Zo zorg je ervoor dat Siri de namen van je vrienden  juist uitspreekt

Siri is handig, dat zal niemand ontkennen, maar als je mensen hands-free wil bellen, dan heten ze best gewoon Pieter of Jan. Want gecompliceerde namen, dat kan Siri niet aan. Toch kan je aan Siri leren hoe ze de namen van je vrienden helemaal juist uitspreekt, volg gewoon onze kleine handleiding.

Naar Kate en Jane bellen om af te spreken? Dat kan, maar de kans dat Siri die namen heel anders uitspreekt, is realistisch. Niet zo handig als je handenvrij wil bellen en na twaalf keer klinkt het zo grappig niet meer om je bestie haar naam te doen klinken alsof ie wordt uitgesproken door een AI met een slecht gevoel voor humor. Aanpassen dan maar: je kan je iPhone of Siri tenminste, leren om namen uit te spreken. Wij leggen je even uit hoe dat moet.

Contactpersonen

Je opent je adresboek op je iPhone (of gesynchroniseerde iPad) en je gaat naar de persoon wiens naam je steeds verkeerd hoort. Ga naar wijzig. Als je naar beneden scrolt, dan kan je een veld toevoegen. Het veld waar je voor kiest, heet uitspraak voornaam of uitspraak achternaam, afhankelijk van wat jij gebruikt en waar Siri een probleem van maakt. Is het een bedrijf? Dan kan je die ingeven bij voornaam.

Op die plaats moet je dan de naam van de persoon in kwestie fonetisch ingeven. Dat is soms wat puzzelen. Sisklanken, zoals ch en sch, zijn moeilijk. Maar ook letters die in het Engels anders uitgesproken worden dan in het Nederlands, leveren soms problemen op. Zo zou je newsmonkey schrijven als njoesmongkie.

Je spreekt het verkeerd uit

Siri leert steeds bij, maar de Nederlandse versie doet dat wat trager dan de Engelse. Zo kan je aan de Engelse Siri gewoon zeggen ‘you’re pronouncing that wrong‘ of je spreekt het verkeerd uit. Dan kan je aan Siri laten weten hoe het wel moet. Tot dat ook in het Nederlands kan, leren wij maar fonetisch spellen.

Gesponsorde artikelen