Zo zorgde Kendall Jenner ongewild voor een rel op de Golden Globes

Zo zorgde Kendall Jenner ongewild voor een rel op de Golden Globes

Topmodel Kendall Jenner was gisteren voor de eerste keer aanwezig op de Golden Globe Awards. In de nasleep van #MeToo en #TimesUp droeg iedereen zwart als protest tegen seksueel wangedrag. Jenner deed braaf mee met de trend, maar toch was lang niet iedereen blij dat ze zich liet zien op de awardshow.

Heel wat acteurs en kijkers waren niet blij dat Kendall Jenner gisteren op de Golden Globes tussen de elite van Hollywood mocht paraderen. Zo heeft het 22-jarig model in 2017 in geen enkele film of serie geacteerd. En nee, Keeping Up with the Kardashians telt écht niet. Voor zo ver wij weten, werkte ze ook niet mee aan de presentatie en deelde ze geen awards uit. Daarom vragen veel mensen zich af wat Kendall Jenner in godsnaam kwam zoeken op de 75ste Golden Globe Awards.

Veel échte acteurs en actrices zouden hun kleine teen gegeven hebben om op de awardshow aanwezig te mogen zijn.

epa

Reclamespotje

Jenner krijgt nog een extra lading kritiek omdat ze begin vorig jaar te zien was in een reclamespotje voor Pepsi. Het filmpje lokte heel wat kritiek uit, want veel mensen vonden dat Pepsi misbruik maakte van de Black Lives Matter-beweging, die strijdt tegen politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

In het filmpje is te zien hoe een protestmars gaande is in de straat waarin Kendall een fotoshoot heeft. Het model en halfzusje van Kim Kardashian besluit daarop haar pruik weg te gooien, lippenstift af te vegen en zich aan te sluiten bij de demonstratie. Die eindigt als ze een politieman een blikje cola geeft, en daarvoor enorm toegejuicht wordt.

Veel Amerikanen verwijten haar ook dat ze zwijgt over hot topics zoals seksisme, racisme en de hele #MeToo-beweging. En laat dat nu net zijn waar de #TimesUp-beweging in Hollywood en op de Golden Globes om draait.

Op sociale media regent het dan ook negatieve reacties op de aanwezigheid van Jenner:

Gesponsorde artikelen