Zo zou Silicon Valley eruitzien als alle werknemers er woonden

Zo zou Silicon Valley eruitzien als alle werknemers er woonden

Silicon Valley is gelegen aan de Baai van San Francisco. Het grote aantal werknemers van de technologiebedrijven moet echter ook ergens slapen, en dat is vaak niet in de Valley, waardoor de omgeving met een gigantisch probleem te kampen krijgt.

De technologiebedrijven brengen tienduizenden jobs naar de Bay Area, maar voorzien zelden veel wooneenheden. Dat brengt de steden in de buurt in een lastig parket. Er worden niet snel genoeg appartementen en huizen bijgebouwd, en dus stijgen de huurprijzen naar enorme hoogtes, veel sneller dan eender waar in het land. De gemiddelde huurprijs voor een appartement met één slaapkamer, schommelt momenteel rond de 3.000 dollar per maand in San Francisco. Buiten de stad is dat lager, maar nog steeds onbetaalbaar voor de traditionele inwoner van de regio.

Het zette Alfred Twu, een ontwerper uit Bay Area-stad Berkeley, aan om campussen te ontwerpen voor de giganten uit Silicon Valley. In de campus van zijn dromen, zouden alle werknemers een appartement vlakbij het werk kunnen huren. Kijk maar eens hoeveel mensen er op de Valley-campus van deze giganten werken:

  • Apple: 13.000 werknemers
  • Facebook: 9.400 werknemers
  • Google: 10.000 werknemers
  • Yahoo: 12.000 werknemers
  • Electronic Arts: 3.000 werknemers

De nieuwe Apple-campus, met appartementen: iTown

First Cultural Industries

Het nieuwe Facebook-complex in Menlo Park: Facebook City

Googleplex met voldoende slaapplaatsen

Wat als EA met de eigen campus SimCity zou spelen?

Gesponsorde artikelen