Left Right
scrollTop top

Zo zullen de komende zondagavonden op Eén eruitzien


Zo zullen de komende zondagavonden op Eén eruitzien

Ook de komende weken zullen we bij Eén dubbelafleveringen te zien krijgen van fictiereeks ‘Tabula Rasa’. Die wijziging in het uitzendschema komt er door het plotse ontslag van televisiemaker en presentator Bart De Pauw, na klachten van grensoverschrijdend gedrag. Hij presenteerde op zondagavond de populaire quiz ‘Twee Tot De Zesde Macht’.

Vorige week raakte bekend dat de VRT de samenwerking met televisiemaker, acteur en presentator Bart De Pauw heeft stopgezet. De openbare omroep nam deze beslissing nadat verschillende vrouwen Bart De Pauw beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Door deze beslissing kon de populaire zondagavondquiz Twee Tot De Zesde Macht, gepresenteerd door De Pauw, niet langer uitgezonden worden.

Dubbele portie Tabula Rasa

Afgelopen zondag kreeg de Eén-kijker in plaats van Twee Tot De Zesde Macht een extra aflevering van fictiereeks Tabula Rasa te zien. Die dubbele portie van de reeks met Veerle Baetens kon het publiek wel smaken, want de afleveringen konden rekenen op meer dan een miljoen kijkers. De afgelopen weken werd de kaap van het miljoen niet gehaald. De kijkcijfers van Twee Tot De Zesde Macht lagen wel hoger. Naar de (voorlopig) laatste aflevering op 5 november keken 1.192.511 kijkers. Maar al bij al wist de VRT door de dubbelaflevering van Tabula Rasa de schade te beperken.

Finale bijna een maand vroeger

De VRT heeft nu beslist om verder te gaan met de dubbelafleveringen van Tabula Rasa. “We hebben gemerkt dat die combinatie in de smaak is gevallen bij onze kijkers. Daarom zullen we de komende twee weken telkens nog eens een dubbelaflevering uitzenden”, zo laat Eén-woordvoerder Hans Van Goethem weten aan Het Nieuwsblad. De negende en laatste aflevering, die uitgezonden zal worden op 3 december, zal gecombineerd worden met het wielerjaaroverzicht.

Door gebruik te maken van dubbelafleveringen zal Tabula Rasa dus maar zes weken te zien zijn in plaats van de vooropgestelde negen weken. Hierdoor zal de VRT nog een oplossing moeten zoeken voor de drie zondagavonden meteen na het einde van Tabula Rasa. “Hoe we dat precies zullen opvangen, zijn we momenteel aan het bekijken”, klinkt het bij de VRT. De laatste aflevering van de fictiereeks met Veerle Baetens stond gepland voor de avond van Kerstmis. Dus ook daar zal een gepaste oplossing voor gevonden moeten worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489