Zoals beloofd keert Peraïta terug naar Samusocial en hoopt ze weer directeur te worden

Zoals beloofd keert Peraïta terug naar Samusocial en hoopt ze weer directeur te worden

Pascale Peraïta volhardt in haar plannen om terug te keren naar Samusocial. Er werd een nieuwe raad van bestuur verkozen en dit weekend zullen we zien of ze kan terugkeren in haar directeursfunctie na het verlof zonder wedde dat ze opnam na het Samusocialschandaal.

Via haar advocaat had Peraïta al laten blijken dat ze wil terugkeren als directrice van Samusocial, de functie die ze uitoefende tot ze OCMW-voorzitter in Brussel werd. Gisteravond zou een nieuwe raad van bestuur verkozen zijn waardoor Peraïta in principe zou kunnen terugkeren, al is nog niet zeker dat ze haar oude functie zomaar terug kan opnemen na het schandaal van de zitpenningen.

Brussels parelementslid van Groen Arnoud Verstraete, laat weten aan persagentschap Belga dat “hij verwacht dat de Brusselse regering actie onderneemt om de terugkeer van Pascale Peraïta naar Samusocial als directrice te verhinderen”.

Recht op ontslagvergoeding

Het lijkt erop dat Peraïta wil terugkeren om zo beroep te kunnen doen op haar rechten als werknemer. Dat houdt ook in dat ze recht zou hebben op een opzegvergoeding en die zou meer dan 200.000 euro kunnen bedragen door haar anciënniteit en het hoge loon dat ze voor haar vertrek ontving.

Net om die opzegvergoeding te vermijden zal de nieuwe raad van bestuur, die overigens momenteel alleen maar bestaat uit experten uit de dak- en thuislozensector en niet meer uit politieke mandatarissen, een andere manier zoeken om Peraïta uit de organisatie te zetten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gesponsorde artikelen