Zocht jij ook tevergeefs naar de ‘De Slimste Mens’-app? Dit is waarom hij er dit jaar niet is

Zocht jij ook tevergeefs naar de ‘De Slimste Mens’-app? Dit is waarom hij er dit jaar niet is

Hoewel we sinds deze week weer elke avond kunnen kijken naar De Slimste Mens ter Wereld, is het niet langer mogelijk om het spel te spelen op de app. De populaire applicatie werd dit jaar geschrapt wegens dalende downloadcijfers. 

Het vijftiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is deze week van start gegaan onder het vertrouwde recept: spannende rondes, leuke kandidaten, de jury die geen blad voor de mond neemt en de aanstekelijke lach van Erik Van Looy. Maar er is dit jaar wel één grote afwezige: de De Slimste Mens Ter Wereld-app.

De app, waarin je het kon opnemen tegen je vrienden of onbekenden, was de afgelopen jaren een enorm succes. De app werd gelanceerd in 2013 en in 2014 werd hij al meer dan 650.000 keer gedownload. Vorig jaar was de app echter betalend geworden. Die 0,99 euro bleek een drempel voor de meeste gebruikers en ook de problemen met onder andere het inloggen zorgden ervoor dat de app sterk daalde in populariteit.

Niet getreurd

Door deze dalende downloadcijfers werd beslist om de app dit jaar niet meer uit te brengen.”In de zomer hebben we de app geëvalueerd, en besloten het te laten uitdoven”, laat Kristof Demasure, woordvoerder bij VIER weten aan Het Belang van Limburg. Maar hij heeft ook goed nieuws. “We werken wel aan iets anders, maar dat zal niet voor dit seizoen zijn. Wat dat wordt? Daarvoor is het nog te vroeg. Maar het zal wel iets digitaals en interactief zijn.”

Gesponsorde artikelen