Left Right
scrollTop top

Zoektocht naar ‘Glee’-actrice Naya Rivera gaat door, politie gaat uit van ongeluk


Naya Rivera zoektocht
© Isopix

De zoektocht naar Naya Rivera is nog steeds bezig. De 33-jarige actrice verdween vorige week na een boottochtje met haar zoontje op een meer in Californië in de Verenigde Staten. De politie gaat ervan uit dat ze is verdronken en is op zoek naar haar lichaam.

Naya Rivera, vooral bekend van de serie Glee, verdween vorige week donderdag op Lake Piru, een groot meer in de Amerikaanse staat Californië. Het bootje dat ze gehuurd was, werd teruggevonden met daarop haar 4-jarig zoontje, volledig ongedeerd. Van Rivera zelf is nog steeds geen spoor. Een dag na haar verdwijnen lieten autoriteiten uitschijnen dat ze ervan uit gaan dat de actrice overleden is. Ze spraken toen namelijk van een “recovery operation“, waarmee gedoeld wordt dat er nu gezocht wordt naar een lichaam

Zoektocht

Die zoektocht gaat onverminderd verder. De Ventura County Sheriff’s Department laat weten dat duikers ook afgelopen weekend nog in het meer gezocht hebben naar Rivera. Dankzij camerabeelden weten de hulpdiensten dat ze in het noordelijke deel van het meer is gebleven. Het gehuurde bootje zou naar daar zijn gevaren en is nooit teruggekeerd. Het is ook in het noordelijke deel dat de politie de boot uiteindelijk vond.

“Alle indicaties wijzen erop dat ze in het meer is verdronken. Alles wijst erop dat ze in het water ligt en we geloven dat nog steeds”, zegt kapitein Eric Buschow aan E! News. “We zijn ervan overtuigd dat ze, gezien de omstandigheden, geen slachtoffer is van kwaad opzet. Er zijn aanwijzingen dat dit een ontvoering of moord is. Er is ook niets dat erop wijst dat het zelfmoord was.”

Petitie

Buschow richt zich op de website Variety ook naar de vele vrienden en fans die willen helpen zoeken. “Het wordt zeer warm en de omgeving is heel ruig. Ze hebben goede bedoelingen, maar als mensen die helpen zoeken last krijgen van uitputting en uitdroging door de hitte neemt dat middelen weg die gebruikt kunnen worden in de zoektocht naar Naya Rivera”, waarschuwt hij.

Ondertussen is een petitie gestart om waarschuwingsborden te zetten aan het meer. Rivera is namelijk niet de eerste persoon die de afgelopen jaren is verdronken in het immense Lake Piru.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.641.073
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755