“Zoiets doe je toch niet?”: Slachtoffer van vluchtmisdrijf roept dader op om zich te melden

“Zoiets doe je toch niet?”: Slachtoffer van vluchtmisdrijf roept dader op om zich te melden

“Neem verantwoordelijkheid na een ongeval”, roept de 42-jarige Nancy Vandaele op nadat ze het slachtoffer is geworden van een vluchtmisdrijf. Samen met haar echtgenoot vraagt ze de chauffeur, die haar gisteren in Torhout heeft aangereden, om zich bij de politie te melden. “Iedereen kan een ongeval veroorzaken”, zegt haar man in de krant het Nieuwsblad, “maar dan moet je je verantwoordelijkheid durven opnemen.” Het koppel is ook op zoek naar getuigen.

“Gewoon wegrijden terwijl iemand gewond op straat ligt, kan niet”, zegt de echtgenoot van de 42-jarige Nancy Vandaele in de krant het Nieuwsblad. De vrouw uit Kortemark werd gisteren het slachtoffer van een vluchtmisdrijf toen ze met de fiets op weg was naar haar werk. Toen ze wilde oversteken op het kruispunt van de Vredelaan en de Kortemarkstraat in Torhout, werd ze door een auto gegrepen.

“Toen het groen was en ik wilde oversteken hield ik mijn blik vooruit om te zien of de auto’s van de andere kant mij wel zagen. Maar plots werd ik opgeschept door een auto die rechtsaf sloeg, om richting Lichtervelde te rijden. Het laatste wat ik me herinner is dat het een donkere auto was. Dan ging het licht uit.” Daarom vraagt het koppel aan eventuele getuigen om zich bij de politie te melden en de zaak zo kracht bij te zetten.

“Verantwoordelijkheid opnemen”

De chauffeur die haar aanreed koos het hazenpad, sinds het ongeval is er van hem geen enkel spoor. Daarom roept het koppel de dader op om zich bij de politie aan te geven. “De chauffeur moet op zijn of haar verantwoordelijkheden gewezen worden”, klinkt het. “Iedereen kan een ongeval veroorzaken. Maar dan moet je je verantwoordelijkheid durven opnemen. Gewoon wegrijden terwijl iemand gewond op straat ligt, kan niet.”

“Ze heeft veel geluk had”, zegt haar echtgenoot over het ongeval. Nancy houdt aan het ongeval kneuzingen, schrammen, een whiplash en een hersenschudding over. Ook moest haar arm in het gips. “Geen blijvende letsels gelukkig”, verklaart haar echtgenoot, maar “voor hetzelfde geld kon ze dit niet meer navertellen.”

Gesponsorde artikelen