Zombiefilm met onder andere Tom Waits, Iggy Pop en Donald Glover opent het filmfestival van Cannes

Zombiefilm met onder andere Tom Waits, Iggy Pop en Donald Glover opent het filmfestival van Cannes

De openingsfilm van het filmfestival van Cannes is ook dit jaar een opmerkelijke geworden. De keuze is gevallen op ‘The Dead Don’t Die’, de nieuwe film van Jim Jarmusch waarin naast een bijzondere selectie aan acteurs – Adam Driver, Bill Murray, Chloë Sevigny, Selena Gomez en Tilda Swinton – ook een aantal muzikanten spelen. Onder andere Iggy Pop, Tom Waits en Donald Glover hebben ook een rol in de film.

The Dead Don’t Die is een zombiekomedie en de dertiende film van de eigenzinnige Jim Jarmusch. De plot van de film is doodeenvoudig: in een lokaal stadje – het fictieve Centerville – komen de doden weer tot leven. Aan de lokale politieagenten (Adam Driver, Bill Murray en Chloë Sevigny) de taak om die wederopstanding te stoppen.

Jim Jarmusch heeft met deze cast een aantal van zijn getrouwen om zich heen verzameld. Daarnaast spelen ook een aantal opvallende muzikanten-acteurs mee. Van Donald Glover is het het meest bekend dat hij de twee combineert (als muzikant heet hij Childish Gambino), maar ook Selena Gomez, Iggy Pop, Tom Waits en RZA hebben al ervaring als acteur. Zowel Iggy Pop als Tom Waits speelde trouwens al eens mee in een film van Jarmusch: Iggy Pop speelde een bijrolletje in Dead Man (1995), Tom Waits speelde mee in Down By Law (1986). RZA was op zijn beurt te zien in Ghost Dog: Way Of The Samurai (1999).

Dat het niet zomaar een zombiefilm zal worden kunnen we afleiden aan zijn film Only Lovers Left Alive (2014) een film over twee vampiers die hun eindeloze tijd vulden met het lezen van boeken en het draaien van platen.

The Dead Don’t Die is de eerste film die bekend is gemaakt voor Cannes en die ook aan de officiële competitie zal deelnemen. De rest van het programma wordt op donderdag 18 april bekend gemaakt. De jury staat dit jaar onder leiding van de succesvolle Mexicaanse regisseur Alejandro González Inárritu die bekend is van films als 21 Grams, Babel, Birdman en The Revenant.

Het 72e filmfestival van Cannes vindt plaats van 14 tot en met 25 mei 2019. Na zijn debuut op Cannes zal de film meteen in de Franse cinema’s verschijnen. In andere landen staat voorlopig 14 juni geboekt als releasedatum.

Gesponsorde artikelen