Zuid-Koreaanse zombie-realityreeks ‘Zombieverse’ staat nu op Netflix


Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar een opvallende nieuwe realityreeks. Het gaat om het Zuid-Koreaanse Zombieverse, waarin bekende deelnemers moeten proberen om een zombie-apocalyps te overleven.

Zuid-Koreaanse content blijft scoren op Netflix. Denk zo maar aan de populaire fictiereeksen The Glory en Celebrity en de films JUNG_E en Unlocked. Maar ook non-fictie van Zuid-Koreaanse bodem weet een groot publiek te bereiken. Zo wist Netflix al te scoren met verschillende datingshows als Single’s InfernoChange Days en Nineteen to Twenty, maar ook andere realityreeksen als Physical: 100 en Siren: Survive the Island vielen in de smaak. En nu is er een gloednieuwe realityreeks, die volledig in het teken staat van zombies.

Zombieverse

Zuid-Korea heeft duidelijk een sterke fascinatie met zombies. Nadat in 2016 de populaire zombiefilm Train To Busan verscheen, kwam Netflix al met de fictiereeksen Kingdom en All Of Us Are Dead. En nu heeft de streamingdienst ook een realityreeks in het zombiethema: Zombieverse. Ja, je leest het goed, een realityreeks over zombies. In de serie zullen verschillende bekende Zuid-Koreanen gedropt worden in een zombie-apocalyps in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Daarbij zullen ze moeten proberen om zo lang mogelijk te overleven. Ze zullen dus op zoek moeten naar eten en onderdak en zo lang mogelijk uit de klauwen – en vooral tanden – van zombies moeten blijven. Want wie gebeten wordt, valt af.

De makers van de reeks zijn Park Jin-kyung en Moon Sang-dong. Zij omschrijven het concept als volgt: “Het is een televisieproject dat startte vanuit de simpele vraag: ‘Hoe zouden mensen reageren als er zombies verschijnen in de echte wereld?’. Het zal interessant zijn om te zien welke rol de deelnemers spelen: een held, een vijand of een bijstaander?”

Het art team van de fictieve zombiereeks All of Us Are Dead werkte mee aan de serie. Zij verzorgden de make-up van de zombies. De acteurs die zombies spelen, werden getraind door het team dat ook de zombies van de fictiereeks Kingdom trainde.

Deelnemers

In Zombieverse zullen we tien bekende Zuid-Koreanen volgen. Daarvan kan je er enkele kennen uit andere reeksen op Netflix. Actrice Lee Si-young was zo eerder al te zien als Seo Yi-kyung in Sweet Home. Noh Hong-chul kan je dan weer kennen van de Zuid-Koreaanse realityreeks The Hungry and the Hairy, die ook te vinden is op Netflix. Wie het tweede seizoen van Single’s Inferno gezien heeft, zal Kim Jin-young (Dex) kunnen herkennen. En ook de Koreaanse dj Park Na-rae was ook al eens te zien op Netflix. Zij was een van de deelnemers van New World.

Zij krijgen het gezelschap van twee mensen met een muzikale achtergrond: K-popster Tsuki van Billlie en rapper DinDin. Daarnaast zullen ook drie YouTubers te zien zijn in Zombieverse. Het gaat daarbij om het Congolese duo Jonathan en Patricia, die al vaker te zien waren op de Zuid-Koreaanse televisie en dus wel een woordje Koreaans spreken. De derde YouTuber is Hong Seong-woo, die naast YouTube ook uroloog en professor is. De laatste deelnemer is de baseballer Yoo Hee-kwan. Hij speelt voor de Zuid-Koreaanse ploeg Doosan Bears.

Alle acht afleveringen van Zombieverse zijn nu al te vinden op Netflix.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Zombieverse

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...