‘Zombieverse’ krijgt spannende nieuwe teaser

Volgende week dinsdag pakt Netflix uit met een opvallende nieuwe realityreeks. Het gaat om het Zuid-Koreaanse Zombieverse, waarin bekende deelnemers moeten proberen om een zombie-apocalyps te overleven. In een nieuwe teaser krijgen we te zien hoe dat in z’n werk zal gaan.

Zuid-Koreaanse content blijft scoren op Netflix. Denk zo maar aan de populaire fictiereeksen The Glory en Celebrity en de films JUNG_E en Unlocked. Maar ook non-fictie van Zuid-Koreaanse bodem weet een groot publiek te bereiken. Zo wist Netflix al te scoren met verschillende datingshows als Single’s InfernoChange Days en Nineteen to Twenty, maar ook andere realityreeksen als Physical: 100 en Siren: Survive the Island vallen in de smaak. Binnenkort pakt de streamingdienst uit met een nieuwe Zuid-Koreaanse realityreeks, die volledig in het teken zal staan van zombies.

Zombieverse

Zuid-Korea heeft duidelijk een sterke fascinatie met zombies. Nadat in 2016 de populaire zombiefilm Train To Busan verscheen, kwam Netflix al met de fictiereeksen Kingdom en All Of Us Are Dead. En op dinsdag 8 augustus 2023 pakt Netflix uit met een realityreeks in het zombiethema: Zombieverse. Ja, je leest het goed, een realityreeks over zombies. In de serie zullen verschillende bekende Zuid-Koreanen gedropt worden in een zombie-apocalyps in de Zuid-Koreanse hoofdstad Seoul. Daarbij zullen ze moeten proberen om zo lang mogelijk te overleven. Ze zullen dus op zoek moeten naar eten en onderdak en zo lang mogelijk uit de klauwen – en vooral tanden – van zombies moeten blijven. Want wie gebeten wordt, valt af.

De makers van de reeks zijn Park Jin-kyung en Moon Sang-dong. Zij omschrijven het concept als volgt: “Het is een televisieproject dat startte vanuit de simpele vraag: ‘Hoe zouden mensen reageren als er zombies verschijnen in de echte wereld?’. Het zal interessant zijn om te zien welke rol de deelnemers spelen: een held, een vijand of een bijstaander?”

Het art team van de fictieve zombiereeks All of Us Are Dead werkte mee aan de serie. Zij verzorgden de make-up van de zombies. De acteurs die zombies spelen, werden getraind door het team dat ook de zombies van de fictiereeks Kingdom trainde.

Deelnemers

In Zombieverse zullen we tien bekende Zuid-Koreanen volgen. Daarvan kan je er enkele kennen uit andere reeksen op Netflix. Actrice Lee Si-young was zo eerder al te zien als Seo Yi-kyung in Sweet Home. Noh Hong-chul kan je dan weer kennen van de Zuid-Koreaanse realityreeks The Hungry and the Hairy, die ook te vinden is op Netflix. Wie het tweede seizoen van Single’s Inferno gezien heeft, zal Kim Jin-young (Dex) kunnen herkennen. En ook de Koreaanse dj Park Na-rae was ook al eens te zien op Netflix. Zij was een van de deelnemers van New World.

Zij krijgen het gezelschap van twee mensen met een muzikale achtergrond: K-popster Tsuki van Billlie en rapper DinDin. Daarnaast zullen ook drie YouTubers te zien zijn in Zombieverse. Het gaat daarbij om het Congolese duo Jonathan en Patricia, die al vaker te zien waren op de Zuid-Koreaanse televisie en dus wel een woordje Koreaans spreken. De derde YouTuber is Hong Seong-woo, die naast YouTube ook uroloog en professor is. De laatste deelnemer is de baseballer Yoo Hee-kwan. Hij speelt voor de Zuid-Koreaanse ploeg Doosan Bears.

Nieuwe beelden

Recent kregen we de officiële trailer voor Zombieverse te zien, maar nu zijn er nog extra beelden verschenen om de kijkers warm te maken voor de reeks. In die nieuwe beelden komen we te weten dat de deelnemers drie dagen zullen moeten proberen overleven. Tijdens die drie dagen verzinnen ze verschillende strategieën om te ontsnappen aan de zombies.

Het valt daarbij ook op dat sommige deelnemers willen proberen om met alle deelnemers te overleven, terwijl anderen vooral zelf proberen te overleven. Welke strategie het meest succesvol is, zullen we vanaf dinsdag 8 augustus te zien krijgen in Zombieverse op Netflix.

Bekijk hier de nieuwe teaser voor Zombieverse:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...