Left Right
scrollTop top

Mogen de zomerkampen doorgaan in juli en augustus?


Chiro tenten
© chirojeugd vlaanderen – Jan Van Bostraeten

Door de komst van het coronavirus ligt de wereld stil, België dus ook. En dit zeker nog tot 17 april. Dat zorgt voor heel wat onzekerheden over de zomervakantie. Het ziet ernaar uit dat de festivals afgelast worden. Maar wat met de zomerkampen?

Het is moeilijk om een kamp te plannen in deze onzekere tijden, want jeugdbewegingen weten niet of de kampen door mogen gaan, en als ze door mogen gaan, welke maatregelen zullen er dan moeten getroffen worden?

Blijven plannen

Jan van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen geeft het advies om te blijven plannen. Het is belangrijk dat de jeugd hoopvol naar de zomervakantie kan uitkijken. En eventueel kunnen ze alternatieven voorzien zoals het kamp laten doorgaan in eigen lokalen, het kamp inkorten, …

Ook Chiro Vlaanderen raadt zijn Chiro’s aan om het kamp verder te plannen, maar met een versnelling lager en een dosis voorzichtigheid. Hen wordt gevraagd rekening te houden met toekomstige betalingen en deze uit te stellen indien mogelijk. Daarnaast moet Chiro leiding zich ook informeren over de mogelijke gevolgen van annulaties.

“Wij gaan ervan uit dat ons kamp door mag gaan, dus we blijven plannen”

Thelma Leemans hoofdleidster van Chiro Assenede

Ook de Chiro van Assenede blijft hun kamp verder voorbereiden, “Wij gaan ervan uit dat ons kamp door mag gaan, dus we blijven plannen”, zegt hoofdleidster Thelma Leemans an Newsmonkey. “We kunnen steeds raad vragen bij andere Chiro’s of bij Chiro jeugd Vlaanderen.”

Buitenlandse kampen

Dit geldt natuurlijk alleen maar voor de binnenlands kampen, bij buitenlandse kampen ligt het uiteraard iets moeilijker. Doordat we nog niet weten wat de situatie zal zijn in de andere landen kan het zijn dat die niet door kunnen gaan als het coronavirus daar nog actief is, daarom is het aan te raden om die plannen even ‘on hold’ te zetten en dus niets verder vast te vast te leggen.

Als we nu allemaal in ons kot blijven en ons aan de maatregelen houden, kunnen alle zomerkampen hopelijk gewoon doorgaan dus: BLIJF IN UW KOT!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539