Stralend zomerweer vanaf midden volgende week: op naar 30 graden!

zomerweer eind juli 2020
EPA

Volgende week begint met wisselvallig weer, maar vanaf woensdag wordt het een stuk warmer en zonniger. Kortom: de échte zomer zit er aan te komen. Vandaag (zondag) is er nog kans op lokale buien, maar na de middag krijgen we overwegend droog weer met opklaringen bij maxima van 18 tot 23 graden.

  • Maandag en dinsdag vrij wisselvallig weer. Er is kans op regen, maar het kan wel 25 tot 28 graden worden.
  • Dinsdag kouder weer doordat het hard waait. Er is kans op regen en buien bij temperaturen van 19 tot 23 graden.
  • Vanaf woensdag droog weer. Het wordt ook warmer en zonniger. Het kwik zal schommelen tussen 19 en 23 graden, maar het zal wel heerlijk zomerweer zijn.
  • Donderdag blijft het rustig en stijgen de maxima naar 25 graden. Verwacht je aan veel zon en weinig wind.
  • Vrijdag wordt het zeer zonnig en warm bij maxima tussen 24 en 29 graden.
  • Tijdens de dagen daarna kunnen de temperaturen in het binnenland zelfs tot boven de 30 graden stijgen. Wel zal er volgend weekend wellicht een regen- of onweersbui ontstaan. Daarna wordt het wellicht weer frisser.

(Clash tussen virologen en politici wordt grimmig: op het eind verliest ‘de politiek’, ondanks bizarre afdreiging.)

Mondmaskerplicht aan kust

Ongetwijfeld zal dit goede weer heel wat mensen naar de kust lokken. Sinds dit weekend is het dragen van een mondmasker verplicht op de zeedijk in alle kustplaatsen. In sommige gemeenten zijn mondmaskers zelfs verplicht in de bebouwde kom of in de winkelstraten.

(Provincie Antwerpen scherpt maatregelen aan: vaste bubbel van 10 personen.)

Gisteren werd deze nieuwe regel alvast goed opgevolgd. Zowat iedereen droeg er een mondmasker. Wel gebeurden er, zoals onvermijdelijk is, enkele incidenten. Zo droeg een horeca-uitbaatster aan de westkust geen masker omdat ze dacht dat dat niet hoefde omdat ze een eenmanszaak is.

In Oostende deelde de politie vrijdagavond wel al twee boetes uit. Twee broers weigerden daar een masker te dragen. Dat melden de kranten van De Persgroep.

(Nationale Veiligheidsraad komt maandag vervroegd samen.)

Gesponsorde artikelen