Zondag niet naar Brussel? Zo kan je de huldiging van de Rode Duivels op televisie volgen

Zondag niet naar Brussel? Zo kan je de huldiging van de Rode Duivels op televisie volgen

Zowel op Eén als op VTM zal je zondag de huldiging van de Rode Duivels in Brussel kunnen volgen. Net zoals in 1986 zullen de spelers het publiek begroeten op de Grote Markt. Vanaf de middag kan je alles vanuit je luie zetel volgen. En op Eén prikken ze daarna meteen door naar Moskou voor de WK-finale.

Geen zin om zondag in de massa op de Grote Markt van Brussel te gaan staan? Villa Sporza begint er op Een al om 12 uur aan. Karl Vannieuwkerke en zijn gasten volgen vanuit de studio de hele ceremonie. Op VTM wordt Dany Verstraeten opgetrommeld om een speciale nieuwsuitzending te presenteren, Bedankt Duivels. Reporters volgen alles op de voet en mengen zich in het volksfeest. De uitzending is overigens een samenwerking tussen de zenders VRT, RTBF, VTM en RTL.

Programma

De spelers landen rond de middag en zullen dan om 12u30 op het Kasteel van Laken door Koning Filip ontvangen worden. Om 14 uur vertrekken ze in een open bus voor een rit door de stad. Een uur later komen ze aan op de Grote Markt waar de menigte hen staat op te wachten. Vanop het balkon van het stadhuis zullen ze de Belgische fans begroeten. Een herhaling van het WK 1986 dus, want toen haalden de Belgen ook de halve finale. Ze werden uiteindelijk vierde, maar dat kan deze generatie beter doen als ze morgen Engeland verslaan in de troostfinale.

Rond 16u30 zouden de Rode Duivels weer vertrekken, en dat is net op de tijd voor de finale van het WK. De aftrap is om 17 uur, en bij Een steekt Villa Sporza dus meteen door naar Moskou. Daar strijden Frankrijk en Kroatië voor de wereldtitel.

Zo was het feest in 1986:

Gesponsorde artikelen