Zondag opnieuw klimaatprotest in Brussel

Zondag opnieuw klimaatprotest in Brussel

Gisteren vond de derde actiedag van de klimaatspijbelaars plaats, maar nu is er al een nieuwe, grote klimaatmars aangekondigd in Brussel. De organisatoren van ‘Rise for Climate Belgium’ hopen zondag zo veel mogelijk mensen te verzamelen aan het Noordstation.

Mensen, die met het klimaat inzitten, worden vanaf 13 uur uitgenodigd voor het station Brussel Noord. De mars vertrekt om 14 uur met als eindhalte het Luxemburgplein voor het Europees Parlement.

Deze nieuwe klimaatmars heeft als doel om de Belgische regering en de Europese Raad te dwingen om de doelstellingen van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) goed te keuren en de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 65 procent te verminderen.

Actievoerders zijn ook van plan om voor de betoging de Wetstraat te bezetten, normaal een neutrale zone. Ze zijn van plan om met rijt op straat schrijven wat ze willen veranderen aan de wet.

(Ook in Nederland gaan scholieren op donderdagen spijbelen.)

Extra treinen en metro’s

De NMBS zal tien extra treinen inzetten vanuit onder andere Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt. Dat melden de kranten van Het Mediahuis.

Op de 35 normale treinverbindingen zal de capaciteit trouwens verhoogd worden. De NMBS zal geen speciale actietickets verkopen. In Brussel zelf zullen de metro’s van de MIVB aan een hogere frequentie rijden.

(Tijdens de derde klimaatmars kwamen meer dan 35.000 jongeren op straat.)

Gesponsorde artikelen