Zondag vindt het Belgisch kampioenschap ‘Snake’ plaats en jij kan erbij zijn

Zondag vindt het Belgisch kampioenschap ‘Snake’ plaats en jij kan erbij zijn

Geen zin om naar de stembus te trekken? Deze zondag vindt het Belgisch Kampioenschap Snake plaats. Met de populariteit van de retro-GSM’s Nokia 3310 en Nokia 8110, begint ook Snake aan een tweede leven. Afspraak in de Nekkerhallen in Mechelen.

Zondag vindt de jaarlijkse krachtmeting plaats waarbij de beste Belgische spelers van de legendarische Nokia-game het tegen elkaar opnemen. Maar het verslavende spelletje is eigenlijk veel ouder dan de oude Nokia-GSM’s. Zo is Snake gebaseerd op de arcadegame Blockade.

Die werd in 1976 voor het eerst uitgebracht door spelletjesontwikkelaar Gremlin. In 1998 besloot Nokia de populaire game op haar telefoons te zetten en zo werd Snake groter dan ooit.

Nieuwe telefoon en reisje

Tussen 1 september en 7 oktober 2018 kreeg iedereen van Nokia de kans om zijn Snake-skills te bewijzen in winkels van Selexion. De winnaars van de voorrondes nemen het komende zondag tegen elkaar op in de finale tijdens GameForce, de grootste Belgische gamebeurs in Mechelen.

De winnaar krijgt een Nokia 8110 4G en een Vespatrip door Toscane. Nummer twee en drie gaan allebei naar huis met de nieuwe Nokia 7.1.

Record op 1.990

“Met de revival van nostalgische telefoons als de Nokia 3310 en Nokia 8110 begint ook Snake aan een tweede leven”, zegt Wout Martens, woordvoerder van HMD Global. “Het bewijs: er namen honderden mensen deel aan de preselecties. Tijdens GameForce is er bovendien een hal volledig toegewijd aan retro gaming, het mooiste bewijs dat er zeker ruimte is voor deze games.”

Vorig jaar namen drie finalisten het tegen elkaar op en bleek Roddick Denblyden de beste Belgische Snaker. Hij had veel geoefend met zijn Nokia 3310 en behaalde een high score van 1.990.

De finale vindt plaats op zondag 14 oktober om 15 uur in de Nekkerhallen in Mechelen.

Gesponsorde artikelen