‘Zonnebankstem’ nu ook te horen in reclamespot Stichting Tegen Kanker

‘Zonnebankstem’ nu ook te horen in reclamespot Stichting Tegen Kanker

De naam Jolanda van Cooten zal niet meteen een belletje doen rinkelen. Mensen die vaak onder de zonnebank gaan zouden echter wel haar stem kunnen herkennen. De vriendelijke ‘zonnebankstem’ die je zegt wanneer je je moet omdraaien, spreekt nu ook het reclamespotje van Stichting Tegen Kanker in. 

Eigenlijk is het vrij ironisch, dezelfde stem voor een oorzaak van kanker gebruiken voor een reclamespotje van de organisatie die zich inzet tegen kanker. Toch ging de Stichting Tegen Kanker juist voor Jolanda van Cooten, de stem van de zonnebankvrouw.

Voice guide

Vooral in de modernere zonnebanken kan je de ‘zonnebankstem’ aantreffen. De stem is je begeleiding tijdens je zonnebanksessie en zegt bijvoorbeeld wanneer het tijd is om je om te draaien. Jarenlang is deze stem de Nederlandse stemactrice Jolanda van Cooten geweest.

De Stichting Tegen Kanker ging op zoek naar en vond de vrouw in Nederland. Ze stemde toe om het reclamespotje, voor de sensibilisering van huidkanker, in te spreken. Ze vraagt de luisteraars om de zonnebank niet meer te gebruiken en zo de kans op huidkanker te verminderen.

“Zodra ze de zonnebank aanzetten, zullen ze immers Van Cootens stem horen. Elke keer opnieuw. Op bijna pavloviaanse wijze werkt deze campagne dus ook na zijn airtime”, vertelde de stichting aan De Standaard.

Perfecte timing

Het spotje is alleszins perfect getimed. Het is namelijk al even heel goed weer met veel zon en de zomer zit er ook nog eens aan te komen. Veel mensen haasten zich nu dan ook naar de zonnebank om nog snel een kleurtje op te kunnen doen voor de komende zomer.

Het gebruik van zonnebanken in België ligt zeer hoog tegenover andere landen in Europa. Elke dag horen wel honderd mensen dat ze huidkanker hebben. Stichting Tegen Kanker hoopt dan nu ook eindelijk mensen te kunnen aansporen minder gebruik te maken van een zonnebank.

Gesponsorde artikelen