Zonnecrème breng je het beste aan op deze manier

pexels

Met de zomer in het zicht is het belangrijk altijd een flesje zonnecrème bij de hand te hebben. Een rood kleurtje krijgen, is namelijk snel gebeurd. Maar wat als je make-up op je gezicht smeert? Houdt dat de zon niet ook tegen? Nee, zonnecrème blijft het antwoord op deze vragen.

Voor de vrouwen is het niet vreemd om te denken dat make-up je beschermt tegen de zon, al klopt deze redenering niet volledig. An De Cuyper, arts in de regeneratieve geneeskunde, verklaart dat de beste manier om huidvlekken, rimpels en kanker te voorkomen, zonnecrème is en blijft.

Zonnecrème

Eerst en vooral moet een zonnebrandcrème je huid beschermen tegen ultraviolette stralingen. Daarbij komt dat de crème een minimumfactor van 30 moet hebben vooraleer die effectief zal werken. Hierin zit een uv-filter die zowel van fysische als chemische aard kan zijn, of beiden. Een zonnecrème beschermt je, maar kan tegelijkertijd ook wel wat irritaties veroorzaken door onder andere de parfum- en vochtinbrengende stoffen, de houdbaarheidsmiddelen, de antioxidanten of de emulgatoren die zorgen voor een vloeibare smeerbaarheid.

Make-up

An De Cuyper raadt een dikke laag schmink af omdat dat uiteindelijk toch zijn eigen leventje begint te leiden op je gezicht zodra de zon het hardst schijnt en je begint te zweten. Al mag je wel nog steeds je poedertjes en crèmes aanbrengen. Tijdens de zomermaanden is het bijvoorbeeld aangeraden om voor een BB-crème te gaan in de plaats van een foundation. Tegenwoordig heb je ook make-up met een beschermingsfactor in, maar ook die zijn volgens De Cuyper niet voldoende voor een dagje zee. Als je een dagcrème gebruikt, dan breng je die het beste eerst aan en vervolgens je zonnecrème. Zo niet, dan breng je de zonnecrème altijd eerst aan.

Uv-filters

Het beste kies je voor een fysische filter omdat die voorzien is van titaniumdioxide. Vaak veroorzaakt die dat witte laagje, maar tegelijkertijd beschermt die wel beter je huid in vergelijking met een chemische filter. Uit onderzoek is gebleken dat een uv-filter van factor 30 97 procent van de uv B-straling filtert. Een uv-filter met factor 50 filtert 98 procent van de uv B-straling. Tenslotte is een combinatie van make-up en zonnecrème ook goed om jezelf te beschermen, maar dan moet je make-up wel uit beschermingsmiddelen bestaan.

Om de twee uur

Om een hele dag door van de zon te kunnen blijven genieten, is het aangeraden om de twee uur een nieuw laagje zonnecrème aan te brengen. De Cuyper voegt hier ook aan toe dat het even belangrijk is om je ogen te beschermen, en daarvoor is een zonnebril dragen de beste keuze. Niet onbelangrijk is dat je huid vitamine D aanmaakt, en hoe meer je je huid blootstelt, hoe beter je lichaam deze vitamine aanmaakt. Toch is het aangeraden om je huid niet langer dan 20 minuten op een dag aan de zon bloot te stellen om toch ietwat gezond te blijven.

Gesponsorde artikelen