Zoo van Antwerpen krijgt een serieuze facelift, zo zal de dierentuin er in 2016 uitzien

Zoo van Antwerpen krijgt een serieuze facelift, zo zal de dierentuin er in 2016 uitzien

De Zoo van Antwerpen krijgt binnenkort een serieuze facelift. Niet alleen het inkomplein wordt aangepakt (het verschuift een pak naar achter), de mensapen krijgen twee grote buiteneilanden en de okapi’s krijgen een gloednieuwe serre. En dat alles moet klaar zijn tegen het voorjaar van 2016. Kostenplaatje? 15 miljoen euro.

Dit wordt het nieuwe inkomplein, een combinatie van cultureel erfgoed met moderne architectuur. Het wordt ook toegankelijk voor niet-bezoekers, want de toegangscontrole verhuist een pak naar achter.

De Flamingo, het restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl, wordt in ere hersteld en zal een geheel vormen met het nieuwe welkomstgebouw.

De chimpansees en gorilla’s krijgen twee grote buitenverblijven van in totaal 1.850 m² groot.

De bezoeker staat tussen de dieren en kan ze zien, horen en … ruiken.

En voor de bedreigde okapi’s komt er een serre, zodat ze ook op koude winterdagen zichtbaar zijn voor de bezoekers. En achter de Moorse tempel, waarin de okapi’s wonen, komen extra buitenverblijven. En kijk wat een uitzicht de Kaapse buffels krijgen:

Het volledige project kost 15 miljoen euro. Tegen de paasvakantie moet de nieuwe ingang klaar zijn en hopelijk ook de serrre voor de okapi’s. De andere projecten zouden tegen de zomer van 2016 openen.