Zoon van ex-BV moet huis delen met 24 honden … en de jeugdzorg heeft er genoeg van!

Zoon van ex-BV moet huis delen met 24 honden … en de jeugdzorg heeft er genoeg van!

“Minderen met je honden of we halen je zoontje weg”. Dat kreeg Heidi Swerts van ‘The English Bulldog Resort’ in Paal te horen toen de kinderbescherming haar een bezoekje bracht. De overheidsdienst is er niet over te spreken dat het achtjarig zoontje van Swerts met 24 honden moet samenleven.

Heidi Swerts staat in Limburg bekend als dé hondenliefhebber bij uitstek. Ze heeft een ‘English Bulldog Resort’, een uniek hondenasiel, in de gemeente Paal. De dieren leven letterlijk bij haar in de woning. En dat blijkt nu plots een probleem te zijn voor de kinderbescherming. Dat schrijven de kranten van De Persgroep. Volgens de overheidsdienst leeft haar achtjarig zoontje Alex “in slechte omstandigheden”.

Verplicht honden wegdoen

Het gevolg: Swerts moet een héél aantal dieren aan de deur zetten en haar woning aanpassen. “Ik heb heel slecht nieuws”, schreef ze zelf op Facebook. “Iemand heeft de kinderbescherming gestuurd omdat Alex tussen zoveel honden leeft. Ze hebben mij verplicht honden weg te doen. Ik heb met de advocaat gesproken, maar heb helaas geen andere keuze. De honden moeten weg, of ze nemen Alex misschien van mij af.”

Facebook deed haar de das om

Swerts kreeg meteen duizenden reacties. Dankzij haar deelname aan het VTM-programma ‘Superhond’, dat ze won, heeft ze dan ook één van de meest populaire hondenpagina’s van België met maar liefst 200.000 volgers. Vooral de foto’s die ze deelt van de dieren die in haar living slapen en leven, zijn immens populair. Die inkijk in haar privé, doet haar volgens haarzelf nu de das om.

“Ik hou op sociale media voortaan het asiel en mijn privé gescheiden”, reageert ze. “Iemand heeft wellicht de dienst Jeugd op mij af gestuurd. Maar hoe kan je iemand laten kiezen tussen je passie, je levenswerk en je bloedeigen kind. Ze pakken mij op waar ik het hardste voor leef.”

twitter @The English Bulldog Resort.

Verbouwingen

Alsof dat nog niet genoeg is, moet Swerts ook héél wat dingen in huis veranderen en zal ze wellicht moeten bijbouwen: “Er moet overal nieuwe vloer komen en de bekleding op de trap werd vernieuwd. Maar bij de dienst Jeugd stoorden ze zich zelfs aan de brokjes die in de keuken stonden en aan het feit dat mijn huis rook naar honden. Hoe kan je als alleenstaande alles ineens laten veranderen, hoe moet ik dat allemaal doen? Zelfs koppels kunnen niet zomaar verbouwingen uitvoeren. Binnenkort komen ze terug kijken om te zien of er honden weg zijn gedaan en of er iets veranderd is.”

Adoptie-baasjes mogen zich aanbieden

Momenteel is Swerts nu haastig op zoek naar adoptie-baasjes voor haar Bulldogs. “Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen mij gaan helpen zoeken naar goede huisjes voor een deel van mijn honden. Maar mijn ogen pikken van het huilen, mijn hart is in duizenden stukken gebroken.”

UPDATE: Heidi laat weten dat ondertussen alle hondjes een nieuwe thuis vonden.

twitter@english bull dog resort

Dit is de foto die ervoor zorgde dat iemand de dienst Jeugdzorg belde:

Enkele hondjes die de deur uit moeten:

Gesponsorde artikelen